Tip os log ind
Der plejer at være massiv kø når dørene til tilmeldingen til Aktiv Sommer, åbner på 1. sal på Ikast bibliotek.
Foto: Privatfoto

Den aktive sommer er igen på banen

Biblioteket klar med 2019 kataloget til ferie-aktiviteter for børn
31. maj 2019, 06.53

Ikast Det kan godt blive kedeligt at blive ved med at holde sommerferie. Men det gør en række lokale foreninger noget ved og tilbyder børn og unge muligheden for at prøve nye aktiviteter, inden skoleåret for alvor igen starter.

Under fællesbetegnelsen Aktiv Sommer har børnebiblioteket igen fået styr på aktiviteterne og samlet den på en fælles hjemmeside, hvor børn og forældre kan søge mere information.

- Vi skal jo alle spare, så børnene får bare en seddel, hvor de kan se de forskellige muligheder, og ideen er så, at de skal ind på hjemmesiden Aktiv-sommer.dk og finde oplysningerne, inden de møder op til tilmeldingen her på biblioteket 13. juni, forklarer bibliotekar Pia Holm.

Tilmeldingen plejer jo at være et tilløbsstykke med børn, der flere timer i forvejen stiller sig i kø for at få en plads på nogle af de eftertragtede tilbud.

Det er kun lykkedes at få tilbud i den nordlige ende af kommune - altså i Ikast- og omegn, hvor der til gengæld er 22 forskellige tilbud at vælge imellem.


Ny sport på programmet

Der er 13 forskellige sports-tilbud med cricket og kampsporten Kuk Sool Won og dart som helt nye muligheder.

Er man kreativ, så er Ikast-foreningen Snorlige klar en enkelt eftermiddag på bibliotket.

Der skal laves forskellige små brugbare og lette projekter, der kan være strikket, syet, broderet eller hæklet.

Desuden deltager Ikast FS Håndbold for første gang i mange år.

Også mange af de kendte aktiviteter er med i år. Det er derfor igen muligt at spille volley i Ikast KFUM, prøve ridning i både Ikast Rideklub og Højris Rideklub og deltage i aktiviteter med FDF og KFUM Spejderne.

De nævnte arrangementer er kun en del af Aktiv Sommer tilbuddene. På hjemmesiden: aktiv-sommer.dk er der en omtale af alle aktiviteterne. - Der er tilbud til børn og unge på alle klassetrin.

Tilmeldingen finder sted på Ikast Bibliotek torsdag 13. juni.


Ordet er ditMere Fritid