Tip os log ind
Ikast-Brande er røget op af listen over kommuner, danskerne gerne vil bo i. Her et luftfoto af Torvet i Ikast.
Foto: Ministeriet For By, Bolig Og Landdistriktet

Den gode nyhed: Danskerne vil gerne bo i Ikast-Brande

Kommunen scorer højt blandt jyske kommuner i analyse af, hvor danskerne gerne vil bo
12. december 2018, 11.18

IKAST-BRANDe Der er godt nyt at hente i den bosætnings-hungrende Ikast-Brande Kommune.

Den seneste årlige analyse fra Boligdeal.dk, som klarlægger hvilke kommuner, danske borgere finder mest attraktive som bopæl, er mere end spændende læsning for Ikast-Brande.

For det første er kommunen steget et trin opad i attraktivitet. På den samlede liste over 98 byer/byområder ligger Ikast-Brande på en 36. plads foran byer som Fredericia, Herning, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg og Herning.

For det andet. Ser man på Jylland alene ligger Odder i top - stærkt efterfulgt af Ikast-Brande!

Ikast-Brandes indekstal er 5,36, mens Odder har 5,81. Århus ligger nede på en 77 .plads med indeks på kun 2,02. Herning har et indeks på 2,42 og ligger på en 66. plads.

I analysen undersøges de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Interessen for de forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

På landsplan topper kommuner som Dragør, Samsø og Vallensbæk, mens danskerne ikke vil bo i Morsø, Thisted, Jammerbugt, Frederikshavn og Hjørring kommune.


Om analysen

Danskernes interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen) gange med 100.


Ordet er ditMere Ikast-Brande Kommune