Tip os log ind
Morten Mosgaard

Den jyske sangskriver fra Ikast

KONCERT Morten Mosgaard vender tilbage til fødebyen og giver proff-koncert i Bakkehuset torsdag aften
10. oktober 2011, 13.24

BAKKEHUSET Morten Mosgaard er født og opvokset vest for den jyske højderyg, i Ikast, han har boet i Herning, Holstebro, er uddannet fra konservatoriet i Aalborg og har nu bosat sig i det sydfynske øhav, på Langeland. Kort fortalt er Morten en vaskeægte jyde der vil ud i verden - og det kan man tydeligt høre på hans debutplade.

Men i morgen aften, torsdag den 13. oktober, kan man høre ham live i Bakkehuset

Morten Mosgaard har skrevet sange lige siden han selv kunne sidde med sin mors guitar hjemme i stuen i Ikast.

På mange måder er Morten en sangskriver som vi kender dem, men så alligevel ikke. Han er uddannet sanger og børnemusiker, og bevæger sig rundt i så forskellige genrer som børnemusik, folk, jazz, a capella og fri improvisation. Det er denne mangfoldighed, der i høj grad pryder debutpladen med Morten Mosgaards Orkester.

Pladen indrager både pop, blues, jazz, country og visetradition. Alligevel formår Morten Mosgaard og hans

orkester på pladens 10 numre at få skabt ét samlet udtryk med hans karakteristiske vokal, jazzfeeling og enkle,

næsten banale, danske tekster.

Hvad trickede dig i Ikast-tiden til at søge den vej?

- Vi havde de bedste forhold i Ikast for at spille musik, vi kunne øve på Hyldgårdsskolen, i pauserne, vi kunne øve på musikskolen om aftenen og da vi kom i gymnasiet kunne vi øve op til arrangementer. Der var altid en mulighed for at spille musik i Ikast, og det var klart med til at styrke min interesse for musikken og senere lysten til at søge en musisk karriere . Og så har jeg altid elsket at fortælle historier, hvilket i meget høj grad er det jeg gør med mine sange.

Elsker at komme tilbage til Ikast

Hvordan er det at komme tilbage?

- Jeg elsker at komme tilbage til Ikast, min opvækst og de oplevelser jeg har haft i Ikast, er åbenlyst en stor del af mig idag - så man kan ikke undgå at blive en smule nostalgisk når bilen triller ned Hyldgårdsallé på ny. Jeg skylder Ikast meget, så det er en fornøjelse hver gang jeg får mulighed for at give noget tilbage i form af den musik jeg spiller, om det er i Bakkehuset for de voksne, eller til Cirkus Pip for de små.

Hvad kan vi høre til koncerten?

- Til koncerten kan man høre en lang række af mine personlige sange om alt fra kærlighed over stress og til halbal, alle sammen bakket op af små fortællinger fra Ikast-tiden og mit senere liv, senest som øbo på Langeland. De bedste oplevelser kommer når publikum kan bruge mine sange til at tænke over oplevelser i deres eget liv, og jeg sidder tit efter koncerter sammen med lyttere som har en historie de vil knytte til en af sangene, det giver meget at mærke folk kan bruge musikken på den måde. Jeg vil beskrive sangene som danske hverdagstekster leveret helt nede på jorden med et smil på læben.


Ordet er dit