Tip os log ind
  • 1/: Pigerne fra madklubben serverer snacks.
    Foto: Privatfoto
  • 1/: Jan Kristensens oplæg.
    Foto: Privatfoto
  • 1/: Nana Juul fra BL fortæller om FN's verdensmål.
    Foto: Privatfoto

Der blev bygget bro på boligsocialt seminar

Temaet var brobygning på det fælles boligsociale seminar for folkevalgte og beboervalgte tirsdag aften i sidste uge i Fælleshuset i Islandsgade
29. juni 2019, 06.12

Ikast-Brande Deltagerne på seminaret var byrådsmedlemmer fra Ikast-Brande Kommune, bestyrelsen for den boligsociale indsats, organisationsbestyrelser fra Ikast Andelsboligforening og Bomidtvest, afdelingsbestyrelser fra afdeling 630 (Østbyen / Bomidtvest) og afdeling 11 (Stadion Allé / Ikast Andelsboligforening) samt teamet bag den boligsociale helhedsplan Fælles fremtid på tværs.

Netop navnet på den boligsociale helhedsplan, som afdelingsbestyrelserne for fem år siden navngav den, gav endnu mere mening på seminaret, hvor der blev talt om vores fælles fremtid både set i forhold til den store verden og til vores eget lokalområde.

Som byrådsmedlem Frank Heidemann (S) sagde:

- Det er en fælles fremtid på tværs af køn, alder, etnicitet, lokalområder, boligselskaber, kommuner, lande osv. Vi står stærkt sammen og har en fælles fremtid på tværs.

Hvad fremtiden bringer er spændende også med de visioner, som afdelingsbestyrelsesformand på Stadion Allé, Jan Kristensen, fremlagde på seminaret.

- På Stadion Allé har vi et motto: Når du træder uden for din dør - Så møder du hele verden! Nu vil vi gerne føje en ekstra sætning hertil: - I den mangfoldige danske natur, sådan indledte Jan Kristensen og så viste han billeder af visionerne omkring et nyt udemiljø med natur, bevægelse og naboskab for øje og med en rambla med et samlende fælleshus i midten.

Fælleshuset er et stort ønske på Stadion Allé og et ønske som politikkerne bakker op omkring.

- I er allerede i gang med at praktisere FN's verdensmål her i Ikast, indledte Nana Juul, konsulent fra BL - Danmarks Almene boliger, da hun inden sit eget oplæg havde hørt, hvordan der bliver arbejdet i og omkring den boligsociale helhedsplan.

Den røde tråd i oplæggene var fællesskaber, sundhed for alle og partnerskaber som er lige i tråd med FN's verdensmål og også med de mål som mange af deltagerne prioriterede nemlig mål 3 - sundhed og trivsel, mål 4 - kvalitetsuddannelse og mål 11 - bæredygtige byer og lokalsamfund.

Derfor handler det nu om at have fokus på det, der allerede bliver gjort omkring arbejdet med den boligsociale helhedsplan i Ikast og hvordan der kan gøres mere af det og gøre det endnu bedre, så aktørerne sammen kan være med til at styrke lighed, sundhed, uddannelse og beskæftigelse for alle.Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune