Tip os log ind
»Hvem er Ikast?«. Børnebogsforfatter Tove Krebs Lange gæster Ikast Bibliotek onsdag 11. september og kan måske svare på spørgsmålet.
Foto: Pr-foto

Der kom en illustreret novelle ud af mødet med Ikast

Børnebogs-forfatter og illustrator Tove Krebs Lange har været på besøg i Ikast og vender onsdag 11. september tilbage
11. september 2019, 08.27

Ikast Som led i Dansk Forfatterforenings projekt Hvem er Danmark? har 20 forfattere været på rejse ud for at undervise over 500 skoleelever i kreativ skrivning og historiefortælling.

Forfatterne var i foråret udsendt til 20 forskellige danske byer heriblandt Ikast, hvor de gennem en uge samlede inspiration til fortællinger med udgangspunkt i byerne.

Det var børnebogsforfatter og illustrator Tove Krebs Lange, der var på besøg i Ikast, og det er der kommet en illustreret novelle ud af med titlen »Vi spiser præcis klokken seks«. Den kan ses her i avisen på modstående side.


Besøg på Hyldgårdsskolen

I de kommende måneder rækker forfatterne skrivestafetten videre: Over 500 skoleelever deltager i en skrive-workshop, og Dansk Forfatterforening udskriver i september en national skrivekonkurrence for udskolingselever i hele landet.

Præmien bliver en tur til Bogforum 2019, hvor Hvem er Danmark?-teksterne læses højt af skuespiller Jens Albinus.

På onsdag i næste uge vender Tove Krebs Lange tilbage til Ikast. Hun skal holde workshop på Hyldgårdsskolen, og samme aften gæster hun Ikast Bibliotek, hvor hun i dialog med Ikast-Brande-redaktør Jacob Hove, Ikast Avis/Herning Folkeblad, vil fortælle om sit ophold i Ikast.

Under sit besøg i Ikast har Tove Krebs Lange talt med flere forskellige borgere - unge som gamle - og det er der kommet nogle citater ud af, som hun også har samlet sammen.

- Alle i Ikast går til noget sport, er der for eksempel en, der har sagt.

Arrangementet på Ikast Bibliotek hedder »Hvem er Ikast« og foregår onsdag 11. september. Der er gratis adgang.


Ordet er ditMere Ikast