Tip os log ind
Lagerchef i sportsvirksomheden Sport24 Bjarne Plagborg og lager- og logistikmedarbejder Tina Dahl fra Engesvang glæder sig over samarbejdet med Fastholdelsesteamet i Ikast-Brande Kommune.
Foto: Jette Aaes

»Det har været guld værd for mig«

Tina Dahl fra Engesvang blev i efteråret sygemeldt, men glæder sig over, at snart er på vej mod fuldtid igen. Takket været et værdifuldt samarbejde med arbejdspladsen, Sport24, og Ikast-Brande Kommune
23. februar 2019, 14.53

Ikast-Brande Da Tina Dahl fra Engesvang i september i fjor blev sygemeldt fra sit job som lager- og logistikmedarbejder hos Sport24 i Silkeborg, bekymrede hun sig. Først og fremmest over diagnosen; stress. Derefter blandt andet også over, hvad sygdommen kunne få af konsekvenser for hendes job.

- Jeg er rigtig glad for mit arbejde, og ingen kunne jo give et konkret perspektiv for mig.

Med sygemeldingen fulgte Tina Dahl anvisningerne fra sin læge, og var i jævnlig kontakt med sin sagsbehandler i Jobcentret i Ikast-Brande Kommune. To måneder inde i sygemeldingen kom Jobcentrets Fastholdelsesteam på banen, og et Rundbordsmøde med Tina, hendes afdelingschef og jobkonsulent Imogen Vilstrup fra Fastholdelsesteamet blev sat i stand. Med henblik på at afklare mulighederne for at få Tina Dahl tilbage i arbejde igen - på den bedste måde.

- Den type samtale er en stor fordel for os, siger Bjarne Plagborg, lagerchef Sport24.

- På den måde får vi tilført den faglige indsigt i, hvordan vi for eksempel helt lavpraktisk tilrettelægger planen for at komme i gang igen, helt rigtig - og med udgangspunkt i Tina.


Gradvis optrapning af timer

Under Rundbordsamtalen blev det blandt andet aftalt, at det kunne være en fordel for Tina Dahl at skifte afdeling på lagret, og at hun skulle lægge ud med at arbejde tre timer tre dage om ugen. Og helt ifølge planen er den arbejdsmængde siden begyndelsen af december gradvist blevet trappet op til nu seks timer fire dage om ugen.

- Ifølge planen skal jeg være på fuld tid med udgangen af marts. Det er jeg sikker på, kommer til at holde stik. Det har guld værd for mig og har gjort hele forskellen for mig, at alt er foregået som et positivt samarbejde. Hvis jeg selv skulle have planlagt det, hvad jeg nok været alt for ivrig, fordi jeg så gerne ville i gang og tilbage i jobbet. Jeg duer ikke til at gå derhjemme, siger Tina Dahl - som også løbende har haft opfølgningsmøder omkring optrapningsplanen med Imogen Vilstrup. Hos Sport24 glæder Bjarne Plagborg glæder sig også over, at en vellidt og dygtig medarbejder er godt på vej fuldt tilbage i jobbet igen.

- For os giver det meget mere værdi at give processen den tid, det kræver at få en hel medarbejder tilbage i job igen. I stedet for selv at forsøge os frem og trappe op for hurtigt. For os er det rart at have fagkundskab på det område at sparre og læne os op ad. Vi er glade for at have fået Tina tilbage, siger Bjarne Plagborg.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune