Tip os log ind
Ikast-Brande Kommune arbejder med FN's Verdensmål.

Det sagde politikerne

FN har som det efterhånden vil være de fleste bekendt lanceret 17 verdensmål for en mere bæredygtig udvikling, og nu er Ikast-Brande Kommune også kommet med på vognen
16. april 2019, 10.26

Ikast-Brande Kommunernes Landsforening (KL) har udpeget syv af de 17 verdensmål som områder, kommunerne i forvejen beskæftiger sig med, og blandt disse syv har byrådet i Ikast-Brande i forlængelse af et dialogmøde 6. marts hos DK Company i Ikast valgt af fokusere på tre: Ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsats og partnerskab for handling.

- Jeg er rigtig glad for, at vi går aktivt ind i denne her kamp, sagde byrådets yngste medlem, Venstres Thomas Østergaard.

- Det er vigtigt, at det ikke kun er noget, vi taler om - vi forventer ikke, at det stopper her, fastslog de konservatives gruppeformand, Annette Mosegaard, mens Dansk Folkepartis Trine M. Kristensen pegede på, at kommunen med vedtagelsen forpligter sig til at optræde ambitiøst.

- Jeg håber ikke, projektet trækker nogle særlige ressourcer, lød det fra DF'eren, der fik medhold af Venstres Palle Høj:

- Det må ikke gå op i penge og udgifter, konsulenter og kurser!

- Vi tror, det er vejen frem, sagde de konservatives Kirsten York Helms, der også kom omkring de demonstrationer for klimaet, som skole- og gymnasieelever har afholdt på det seneste.

At det skulle være en opgave for skolerne at undervise eleverne i verdensmålene, som en anden af hans byrådskolleger foreslog, var Socialdemokratiets gruppeformand, 2. viceborgmester Frank Heidemann Sørensen, imidlertid ikke enig i:

- Det kan vi ikke være bekendt oveni alle de andre opgaver. Som borgere er vi nødt til at gribe fat i os selv - det er ikke noget, en skole eller daginstitution skal stå for, pointerede socialdemokraten.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune