Tip os log ind
Chef for Vores Ikast Jan Birk Knudsen med nogle af de skilte med gode råd, som skal være med til at minde kunder om at passe på deres ting.
Foto: Jacob Hove

Det skal være slut med tricktyve

Et samarbejde mellem Vores Ikast, politiet, kommunen og Ældre Sagen skal skabe endnu mere tryghed
26. april 2019, 09.14

Ikast Vores Ikast har de seneste måneder samarbejdet med politiet, kommunen, Ældre Sagen og udvalgte supermarkeder omkring et pilotprojekt, der omhandler tricktyveri.

Projektet handler om at skabe tryghed blandt byens handlende og om at undgå tricktyverier, men som chef for Vores Ikast understreger, så er projektet ikke blevet søsat, fordi der i Ikast er særligt mange tricktyverier.

- Ikast er ikke specielt udfordret, og både lokalt og på landsplan er antallet af tricktyverier faldende. Ikast er blevet en del af projektet, fordi byen har en rimelig størrelse, og fordi vi i Vores Ikast har et stort netværk, så vi nemt kan komme i dialog med butikkerne, siger chef for Vores Ikast Jan Birk Knudsen.

Han siger om projektet:

- Det handler om at skabe tryghed, og det kan man gøre ved at ændre sine vaner. Derfor opfordrer vi til en holdningsændring.


Flere gode råd

Nogle af løsningerne er blandt andet at bruge den kontaktløse betaling, når man betaler med sit kort, at have tasken over skulderen og ikke lade den ligge i indkøbsvognen og at undgå at gå rundt med for mange kontanter i sin pung.

Rådene er ikke kun henvendt den ældre del af befolkningen, da tyvene er eksperter i at gøre alle forvirrede.

- Vi opfordrer til, at vi alle sammen passer på hinanden og hjælper hinanden. Måske giver de gode råd videre, hvis vi ser en, der for eksempel lader sin taske ligge i vognen. Selvom tallene er faldende, så må de gerne falde endnu mere, og vi vil gerne gøre Ikast til en by, som tyveknægtene går udenom, fordi vi her er mere opmærksomme.

Skulle uheldet alligevel være ude, så opfordrer Jan Birk Knudsen til, at man melder tyveriet.

Endelig har han et råd til de ældre, som har mulighed for det.

- Vi opfordrer til, at de ældre handler mellem klokken ni og 11 og 13-15 for at undgå myldretiden, hvor de er nemmere for tyvene at skabe forvirring.


Ordet er dit