Tip os log ind
Oda og Johannes Daniel i hjemmet i Ikast.
Foto: Jacob Hove

Det var ikke kærlighed ved første blik

Oda og Johannes Daniel kan på fredag fejre guldbryllup
03. maj 2019, 09.58

Ikast Han var lidt af en drillepind og slet ikke interessant.

Oda Daniel tænker tilbage på sine første møder med Johannes. De var begge unge og en del af DUI, som blev oprettet som et alternativ til FDF.

Oda Daniel husker særligt en episode, som hun siden er blevet mindet om flere gange.

Hende og Johannes skulle lave noget sammen i DUI-regi, men Johannes dukkede ikke op, da han havde fået problemer med blindtarmen. Det fik Oda til at udbryde, at det var da dejligt, for når nu Johannes ikke kom, så ville de helt sikkert få en skøn dag uden drilleri.

- Den historie er jeg blevet mindet om mange gange, siger Oda Daniel og smiler til ægtemanden Johannes Daniel. De kan på fredag fejre guldbryllup.

Historien om, hvordan de endte sammen, startede nytårsaften året før, de to blev gift.

Nytår blev fejret samme sted, og på en eller anden måde endte de to med at kysse den aften. De var ellers ikke kærester, men det skete bare, fortæller de. Og dagen efter troppede Johannes op hjemme ved Oda.

Johannes fortæller, at han tog hjemmefra, fordi der var meget larm derhjemme, men direkte adspurgt om, hvad han skulle hjemme ved Oda, svarer han.

- Det ved jeg faktisk ikke.

Under alle omstændigheder blev de gift nogle måneder senere, og det har indtil videre holdt 50 år.

Oda Daniel er 74 år, mens Johannes Daniel er to år yngre.

Oda var sygerske i sin tid, mens Johannes var købmand og buschauffør, og faktisk bliver det stadig til et par ture på den gamle rute.

Fritiden bliver brugt på at rejse, eller det gjorde den i hvert fald, og så har de dans tilfælles.

Oda Daniel underviser i squaredance og er hurtig til at spørge avisens udsendte medarbejder, om ikke det var noget at være med til det.

Hvad angår rejserne, så er USA en klar favorit.

Alderen gør dog, at de ikke rejser så meget længere, blandt andet fordi det er svært at leje bil, hvilket er lidt ironisk, når nu Johannes er professionel chauffør.

Men de har haft nogle gode rejser til USA. Vestkysten, sydstaterne, nord og vest. Der er blevet kørt nogle kilometer og set en masse.

- Det er et spændende land, og folk er meget hjælpsomme. Vi når aldrig at finde ud af bussystemet, for står man og kigger på skiltene, så kommer der nogle og spørger, om de skal hjælpe, siger Oda Daniel.

I stedet for USA går turen nu oftere til sommerhuset.

Parret har tre børn og fem børnebørn.

Guldbrylluppet fejres på dagen.


Ordet er ditMere Ikast