Tip os log ind
Simon Vangaard, der selv var på arbejde som valgstyrer i Ikast, kommer sin partikammerat til undsætning

DF: Der var tale om en tanketorsk

VALG | Det siger partiets medlem af valgbestyrelsen, Simon Vangaard i en kommentar
26. maj 2014, 12.48

VALG | En af Dansk Folkepartis valgstyrere i Ikast-Brande, tidl. byrådsmedlem Kaare Graversen, er anmeldt til politiet, angiveligt for forsøg på valgsvindel.


Men der var tale om en tanketorsk, gør partiet selv opmærksom på.

- På valgaftenen bliver Dansk Folkepartis valgstyrer Kaare Gravsersen bedt om at fintælle de sidste personlige stemmer ved liste N. På bunkerne lægger han et papir med navnet på den kandidat, som stemmerne tilhører. Kaare Graversen griber ud efter det nærmeste notatpapir og skriver nogle navne med kuglepen. Der bliver gjort opmærksom på at de to sedler ikke er "tilfældige" lapper papir, men listebrevstemmer fra "Folkebevægelsen mod EU", fortæller Simon Vanggaard i en kommentar, efter at valgbestyrelsen i kommunen har anmeldt Kaare Graversen til politiet for episoden.


- Omkring klokken 22 bliver valgstyrer Kaare Graversen opmærksom på, at han har noteret kandidatnavne på to brevstemmesedler. På begge brevstemmesedler var der anført partibogstav "N" og partinavn "Folkebevægelsen mod EU". På den ene stemmeseddel blev af Kaare Gravsersen anført "Madsen". På den anden seddel blev anført "Victoria". Situationen blev straks standset, og valgstyrer Kaare Graversen bekræfter, at han har foretaget handlingen, idet han samtidig dybt beklager hændelsen, som han betegner som et øjebliks uopmærksom dumhed og på ingen måde et bevidst forsøg på snyd. Som følge af politianmeldelsen vil sagen nu blive undersøgt, og jeg er sikker på, at det vil blive bekræftet, at der var tale om en enkeltstående tanketorsk, siger Simon Vanggaard Nielsen.


Ordet er dit