Tip os log ind
Indeklimaet på de midtjyske skoler lader meget tilbage at ønske. Det kan man blandt andet nikke genkendende til på Præstelundskolen i Brande.
Foto: Flemming Hansen

Dårligt indeklima på midtjyske skoler

Arbejdstilsynet har haft fokus rettet mod skolerne
22. december 2018, 09.46

arbejdsmiljø Dårlig ventilation, der ikke overholder loven, høje temperaturer, utætheder og skimmelsvamp.

Alt sammen eksempler på, hvad Arbejdstilsynet møder, når de besøger landets folkeskoler.

I de første ti måneder af 2018 har Arbejdstilsynet været på 27 besøg på skoler i Midt- og Vestjylland, hvilket har resulteret i 12 reaktioner på dårligt indeklima, hvor skolerne er blevet pålagt at rette op på problemerne med det samme eller undersøge problemets omgang yderligere.

Der er tale om skoler i Herning, Ikast-Brande, Skive, Viborg, Ringkøbing-Skjern og Holstebro.

- Selvom der også bliver bygget nye skoler, så er der stadig mange, som er gamle og trænger til en kærlig hånd, og det er netop det, som Arbejdstilsynets besøg viser. Det er svært at lære noget i et lokale med dårlig luft, og derfor bør usunde klasselokaler renoveres hurtigst muligt, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Han har derfor en klar opfordring til politikerne i alle de midt- og vestjyske kommuner:

- Den er gal med indeklimaet, når der gives reaktioner for hvert tredje besøg Arbejdstilsynet er på. Det synes jeg må kalde på handling fra vores lokale politikere. Jeg kan derfor kun opfordre dem til at få et overblik over, hvordan det ser ud på folkeskolerne i deres kommune, og så få sat gang i en renovering af de skoler, hvor der er dårligt indeklima, siger Niels Hansen.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune