Tip os log ind
Jens Ravn: Kanon-evalueringer fra deltagerne

Effektiv og gratis hjælp til eksport

22. juni 2018, 06.45

EKSPORT Bruger de overhovedet flagstænger i haverne i Belgien? Hvad er potentialet for mit produkt på et udenlandsk marked? Hvordan skal vi sælge vores produkter; skal vi selv tage ansvaret, lægge det hos en agent på markedet eller hvad.?

Der er mange spørgsmål, når en virksomhed forfølger ønsker om vækst gennem eksport. Netop svar på alle tænkelige og måske endda utænkelige spørgsmål før, en virksomhed kaster tid og økonomi i at etablere en eksport, er en væsentlig faktor for succes. Det inspirerede for tre år siden Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande til at etablere et eksportforløb, Eksportstart. Et forløb målrettet både virksomheder med indledende tanker om eksport og virksomheder, der har forsøgt sig i det små, måske foreløbig uden den store succes.


Populært forløb

Siden har omkring 45 virksomheder i området - heraf halvdelen fra Ikast-Brande Kommune - deltaget i eksportforløbet.

- Eksportstart er blevet en succeshistorie. De fleste af deltagerne har efter forløbet etableret sig i større eller mindre grad med eksport, og en stor del af de øvrige deltagende virksomheder har brugt forløbet til at skabe sig overblik over, hvordan processen skal planlægges for at få størst chance for succes. Så de ikke bare kaster sig ud i eksport og håber på det bedste, siger Jens Ravn, erhvervskonsulent, Erhvervsrådet.

Eksportstart er et forløb, inddelt i tre faser. Virksomheden får først besøg af en erhvervskonsulent fra Erhvervsrådet.

- På det indledende møde danner vi os overblik over virksomhedens nuværende position og organisation. Vi drøfter blandt andet ambitioner og eksportparathed. Herunder også om eksport i det hele taget giver mening her og nu, siger Jens Ravn.


Kanon-evalueringer

Herefter deltager virksomheden i et 2-dages kursusforløb hos Erhvervsrådet. Kursusdagene faciliteres af en ekstern konsulent, Jens Lassen. Han har en lang både praktisk og teoretisk baggrund i eksport - blandt andet som eksportansvarlig i større danske virksomheder, som handelsattaché i Udenrigsministeriet og som eksportkonsulent. Gennem foredrag og workshop-opgaver inspirerer han Eksportstart-deltagerne:

- Han har hvert år fået kanon-evalueringer fra deltagerne, som får masser af inspiration og jordnær vejledning, siger Jens Ravn.


Gratis forløb

Sidste del af eksportforløbet er et opfølgende besøg fra Erhvervsrådet, hvor virksomheden og virksomhedskonsulenten i fællesskab samler op på indsigt og inspiration set i relation til den pågældende virksomhed:

- Der kan komme konkrete eksport-handlingsplaner ud af det afsluttende møde. Og måske et tilbud om aktivering af vores store og brede netværk, hvis der er behov for hjælp og støtte fra ekstern side. Men den fælles konklusion kan også blive, at virksomheden bør bruge ekstra ressourcer på at gøre sig klar, før den for alvor krydser grænser. Det kan være et ligeså godt output af forløbet som straks at gå i gang med eksport. For hovedformålet med forløbet er at sikre, at virksomhederne bruger ressourcerne planlagt og målrettet, siger Jens Ravn.

Han glæder sig desuden over, at Erhvervsrådet kan tilbyde forløbet kvit og frit:

- Det er gratis, fordi det bliver betalt af Ikast-Brande og Herning kommuner - i erkendelse af, at eksport er en stærk generator for vækst og udvikling, som igen smitter positivt af på hele vores område.


Eksportstart 2018

For fjerde år afvikler Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande sit eksportrådgivningsforløb Eksportstart.

Eksportstart er gratis, og alle interesserede er velkomne til at kontakte erhvervsrådet for deltagelse: post@erhvervsraadet.dk

Kursusdage i 2018:

Torsdag den 27. september, kl. 8-15

Onsdag den 10. oktober kl. 8-15

Begge dage i Innovatorium i Birk

Ordet er ditMere Erhverv