Tip os log ind
Calle Godsk fotograferet i mandags i forbindelse med fejringen af hans runde fødselsdag. ?
Foto: Privat

Elefantrytteren og morgensvømmer rundede de 80 år

Calle Godsk - forhenværende handels-formand og radio/tv-forhandler
02. august 2018, 11.29

NAVNE Det startede mandag morgen i Ikast Svømmecenter, hvor han blev fejret på behørig vis af morgensvømmerne. Og det fortsatte resten af dagen med familie og venner.

Jo Calle Godsk markerede 30. juli, at han rundede de 80 år. Still going strong. Selv om alderen selvfølgelig har sat sine spor, fejler humøret hos den kendte ikastbo intet.

Calle Godsk er tidligere radio/tv-forhandler Ikast og fungerede i en årrække som formand for Ikast Handelsstandsforening.


Voksede op i Engesvang

Han er født op opvokset i Engesvang, hvor faderen, Chr. Godsk, i 1935 startede en kombineret cykel- og radioforretning. I 1947 flyttede familien og forretningen til Ikast, og det blev starten på en række flytninger, inden man åbnede i store lokaler på Møllegade, hvor Calle sammen med sine brødre, Erhardt og Bruno, i mange år drev en velrenommeret forretning.

Calle - hvis rigtige navn i øvrigt er Carl Erik - har været en af byens aktive borgere. Han har således været med i Radio Ikasts bestyrelse. Han har siddet i handelsskolens bestyrelse og var i slutningen af 80'erne en aktiv formand for den daværende Ikast Handelsstandsforening.


Var ved at falde af elefanten

Han vil i øvrigt være kendt for at stå ved sine udtalelser - selv om det betød, at han måtte kravle op på ryggen af en elefant og ride gennem byen.

Som ny formand for handelsstanden proklamerede han, at der skulle være flere aktiviteter i byen. Cirkus Benneweis og sprechstallmeister Nelly Jane tog ham på ordet og inviterede ham på en rundtur gennem byen på en cirkus-elefanterne.

En tur han aldrig glemmer - blandt andet fordi han på et tidspunkt var ved at falde af!

Calle Godsk har i øvrigt bevaret sine relationer til handels-livet, idet han er med på »nisseholdet« - en gruppe tidligere handelsfolk fra Ikast, som hjælper til, når der skal ske noget i Ikast.

Calle Godsk har i 55 år været gift med Gretha, og sammen har parret tre børn.

Torben Godsk, 46 år, der er scrummaster og softwareudvikler hos Kamstrup i Stilling, Han er bosat i Harlev og gift med Tina Godsk

Christian Heibel Godsk, 50 år, der bor i Udbyhøj ved udmundingen af Randers fjord. Har webshoppen Juniorgrej sammen med Maibritt som han tilfældigvis også er gift med. Er samtidig deltids havnefoged på Udbyhøj lystbådehavn.

Jette Godsk, 54 år. Bor i Ikast og arbejder som familiebehandler i Herning. Gift med Jan Borup Larsen.

Familien har op opfordring sendt denne varme beretning i anledning af deres fars runde dag:

»Sommerhuset på Jegindø har de stadig. I dag er det dog udlejet en stor del af tiden, men de holder stadig fast i de faste traditionsferier som Sankthansugen og hyggelige arbejdsweekender med børn, børnebørn og svigerbørn.

Båden Perlen (LM23) blev siden udskiftet med Perlen 2 (LM27), da børnebørnene blev større, og pladsen blev for trang. Den sidste blev også afhændet sidste år, da sejlerlysten har aftaget gradvist. De har nydt livet på vandet, og især livet i havnen de sidste par år hvor båden lå hos Christian i Udbyhøj lystbådehavn. I dag er de landkrabber med masser af gode og glade minder fra »de 7 have«.

Katten Kisser får al overskydende energi og opmærksomhed, og det passer den fint.

Calle går pt. op i sin nye investering: en robotplæneklipper, som han kalder Johannes ( det hed den sidste havemand) Han udviser stor omsorg for den og bærer den troligt ind, når det regner.

Hvert år til fars dag er familien samlet på årets fælles fisketur - ofte hos Pinds Mølle Put and Take. Udover fiskeriet er frokosten også en af de helt essentielle hovedpunkter på denne dag. Bedste Gretha står for det helt store fad med hjemmelavede frikadeller, Jette for hjemmebagt kage til kaffen og hvis nogen fanger noget, har Torben sin »Kasper Røghat« med, og så står den på røget ørred til aftensmaden. Christian er altid leveringsdygtig i nyeste fiskegrej og overlevelsesgej, til stor begejstring for far.

Far har grønne fingre, og han elsker haven. Særlig mærkes stoltheden over havens vindruer og æbletræ, hvis frugter han deler rundhåndethed ud af. Når han er på besøg hos børnene er han altid lige ude og nippe druerne og tomaterne, giver gode råd, som han rundhåndet deler ud af.

Han sætter stor pris på sin familie, og han elsker at samle børn, børnebørn og svigerbørn. Hjemme på Karl Smedsvej er det særlig hyggeligt, når far åbner sin hyggelige hjemmebar, bygget ovenpå den tørlagte og overdækkede swimmingpool.

Hans interesserer er familien, social aktiv med sangklub, kort og billard klub, morgensvømning, golf, »nisseholdet« ( tidligere handelsstandsforeningen fra byen), Rotary.

Gretha har været hans trofaste anker gennem deres 55 år lange ægteskab, og hun har holdt ham utrolig godt. De ynder at invitere familien på weekend i forbindelse med deres særlige bryllupsdage.


Ordet er ditMere Navne