Tip os log ind
  • 1/:
    Foto: Line Ottesen
  • 1/:
    Foto: Line Ottesen
  • 1/:
    Foto: Line Ottesen

Elever mødtes til holdsport

100 elever på anden årgang brugte formiddag på holdsspil
08. oktober 2018, 06.53

GYMNASIUM Ca. 100 2.g-elever havde en fantastisk formiddag, da Holdspilsdagen 2018 gæstede Ikast-Brande Gymnasium.

Her fik eleverne lov til at prøve kræfter med floorball, fodbold og håndbold på nye måder.

Holdspil er sundt både for krop og sjæl, derfor har Center for Holdspil og Sundhed og projektet Bevæg dig for livet arrangeret Holdspilsdagen i fire kommuner rundt om i landet.

Ikast-Brande Kommune var med sammen med gymnasiet, som ønsker at bruge holdspil, som en aktivitet for eleverne efter skoletid.

- Holdspilsdagen er et godt koncept, som vi gerne vil bakke op om. Vi håber, at dagen kan inspirere nogle af vores elever til at arrangere holdspilsaktiviteter efter skoletid. Vi er et gymnasium med mange tilbud til eliteidrætsudøvere, men vi vil også gerne være med til at understrege at holdsport er for alle, siger Ulrik Rønne Antonsen, vicerektor for Ikast-Brande Gymnasium.


Mindre bane og færre spillere giver sjove spil

Det vigtigste for Holdspilsdagen er, at alle deltagerne har en god oplevelse og mærker, at de har bevæget sig på en sjov måde. Det betyder, at fællesskabet og samspil står over konkurrence og point.

Både håndbold, fodbold og floorball er derfor tilpasset, så alle kan være med. Eleverne spiller på mindre baner, med færre spillere og uden point. I håndbold er den kendte harpiksbold endda skiftet ud med en blød skumbold. Det gør alt sammen, at spillene bliver mere intense, og flere spillere får oplevelsen af at deltage.

- Det har været rigtig sjovt at prøve alle tre holdspil i dag. Vi har virkelig fået rørt os og alle har kunne være med, for det er ikke så alvorligt med konkurrencen, fortæller en elev fra gymnasiet.

Håbet er, at eleverne vil tage holdspil op som en aktivitet efter skoletid, som skal give et afbræk i hverdagen der både er sundt, sjovt og socialt.

Bag Holdspilsdagen 2018 står: Center for Holdspil og Sundhed, Bevæg dig for livet, DGI, DIF, Dansk Håndbold Forbund, DBU og Floorball Danmark. Projektet Bevæg dig for livet er skabt i samarbejde med TrygFonden og Nordea Fonden.


Ordet er ditMere Uddannelse