Tip os log ind
  • 1/: Det er alle slags mennesker, som benytter sig af Indoor Golf Midtjylland. Centret råder over 1600 kvadratmeter. Det er indehaveren af Dansk Golf Akademi, Peter Thomsen, som har taget initiativ til centret. ?
    Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
  • 1/: Golfen vinder frem i Ikast-Brande. Her ses det kommende klubhus i Ikast Tullamore Golf Klub, som lige nu er ved at blive bygget.
    Foto: Henrik ole Jensen
  • 1/: Thomas Stephansen kalder Indoor Golf Midtjylland for et trækplaster for hele området. ?
    Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

En eksklusiv golfmulighed og samtidig landets største

Golfen vinder frem i Ikast, og nu kan Indoor Golf Midtjylland melde om en god begyndelse siden åbningen i november
17. april 2019, 11.08

IIkast de seneste år er Ikast blevet kaldt for lidt af et golfmekka. Det har imidlertid langt fra altid været golf, som man har forbundet den tekstilkendte, midtjyske by med. Sportsgrene som håndbold med minder tilbage fra de glorværdige Tonje Kjærgaard-tider og naturligvis fodbold, hvor Ikast som de fleste ved, er den ene af de to fusionsklubber, som skabte de forsvarende danske mestre i fodbold, FC Midtjylland. Men golfen tordner frem på flere parametre i Ikast. Mens disse linjer skrives er et nyt og eksklusivt klubhus i Ikast Tullamore Golf Club ved at skyde op ad jorden til glæde for hundredvis af ikastboer, som spiller golf i fritiden og nyder det gode samvær med klubbens øvrige medlemmer. På et lidt højere plan vinder golfen også frem. Ikast er hjemsted for PGA-træneruddannelsen i Golf. Det vil sige, at hvis man vil være elitetræner i golf herhjemme, så skal man forbi Ikast. Idrætsefterskolen Ikast melder om flere og flere interesserede i golflinjen, og det skyldes udover det høje niveau, at Ikast har fået skabt nogle fantastiske rammer for golf. Få hundrede meter fra ISI ligger Tullamores golfbane, og som noget nyt kan eleverne nu også træne golf, mens det regner, sner og stormer i vintermånederne. Det er takket være det nye Ikast Indoor Golf-center.


En kæmpe fordel

Thomas Stephansen er daglig leder i Indoor Golf Midtjylland. Han spiller selv golf på højt plan, og så underviser han i golf på ISI.

- Vi kan sagtens mærke, at golfen bliver mere og mere populær i Ikast. Hvor byen før har været kendt for nogle andre ting, ja så er golfen nu også blevet et trækplaster, forklarer han. Kunstgræsbanen står skarpt denne formiddag, hvor centret om kort tid bliver indtaget af ISI's golftalenter. De er flittige brugere af Indoor Golft Midtjylland.

- Det geniale er jo, at man som golfspiller kan træne hele året rundt, forklarer Thomas Stephansen. Rundt i centret ses en række hvide lærreder, og overfor hænger en projektor. Når den tændes, begynder spillet via den såkaldte golfsimulator. Man kan dermed træde ind på en hvilken som helst af verdens bedste golfbaner.

- Simulatoren måler længde, kraft og har i det hele taget data på alt, så på den måde er det en god måde at træne på, og centret er i det hele taget en kæmpe fordel, forklarer Thomas Stephansen.


Også for sjov

Det er ikke kun fremtidens golfstjerner, som benytter sig af Indoor Golf Midtjylland. Også privatpersoner kommer forbi for at hygge sig. Efterfølgende er der mulighed for en øl eller en snack i baren.

- Vi ser flere, som kommer og spiller i forbindelse med firmaarrangementer, og vi ser også folk komme ind for at hygge sig og få nogle sjove timer, lyder det fra den daglige leder.

Indoor Goldt Midtjylland råder over 1600 kvadratmeter og er dermed landets største.

- I Danmark er der godt en håndfuld af lignende centre, så på den måde er det også unikt. Det giver samtidig en eksklusiv mulighed for at blive den bedst mulige golfspiller, og det mærker vi i den grad opmærksomheden omkring rundt om i golfkredse i Danmark, siger Thomas Stephansen.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune