Tip os log ind
 • 1/: 4.b havde en fantastisk tur ved historiedysten.
  Foto: Privat
 • 1/: Klar til at indtage Frederiksborg Slot.
  Foto: Privat
 • 1/: Konkurrencen fandt sted på selve slottet.
  Foto: Privat
 • 1/: Så løses der opgaver.
  Foto: Privat
 • 1/:
 • 1/: Man lytter opmærksomt på hinanden.
  Foto: Privat
 • 1/: Juhu - vi får sølvmedaljer.
  Foto: Privat

En flot sølvmedalje til Hyldgårdsskolens 4.b

Elever og lærere havde en fantastisk oplevelse
15. oktober 2018, 06.37

IKAST "Det har været en fantastisk oplevelse".

Sådan siger både lærere og elever fra Hyldgårdsskolen i Ikast om deres tur til Frederiksborg Slot, hvor 4.b de var til finalen i det uofficielle danmarksmesterskab i historie.

Det endte med en flot sølvmedalje efter en meget nervepirrende finale for eleverne på Hyldgårdsskolen, hvor der blev dystet i emnet Christian d. 4.

- Det kan eleverne være meget stolte over. Over 1600 klasser har deltaget på landsplan. En sådan præstation kræver noget særligt, og jeg er så imponeret over mine elever, fortæller lærer Tina Vestergård Pedersen og fortsætter:

- Vores kampråb var "vi gør vores bedste -sammen", og det har været vores motto hele vejen igennem, og det var klassens holdindsats og engagement, der fik os så langt.


Rejse og ophold betalt

Både rejse og ophold var betalt af konkurrencens arrangører, og klassen overnattede i hytter i Tisvildeleje, så de kunne være klar til selve konkurrencedagen. I løbet af en veltilrettelagt finaledag på Frederiksborg Slot dystede klassens elever i forskellige discipliner for eksempel jagt i form af træfsikkerhed, kimsleg med et veldækket bord med 14 retter, finde våbenskjolde i kirken, sætte udsagn på malerier, svare på historiske spørgsmål. Klassens indsats her sendte dem videre i finalen. Her blev der dystet i tegn og gæt, billedgenkendelse, begivenheder og meget mere. Undervejs i løbet af dagen bevægede man sig rundt på slottet, der i sig selv var en stor oplevelse for eleverne.

Da klassen vendte hjem til Ikast igen efter en lang og begivenhedsrig tur stod spændte og stolte forældre og søskende og ventede. Her blev eleverne modtaget med flag, knus og kram. Klassens lærere er ikke i tvivl: - Det har været en kæmpe oplevelse for børnene, det har styrket dem individuelt, socialt og fagligt. Vi håber, vi kommer igen.

Ud over sølvmedaljer, T-shirts, goodiebag fra slottet med bøger og souvenirs og et diplom til ophængning vandt klassen også en rundvisning på Frederiksborg Slot.

- Hele dagen foregik i et hæsblæsende tempo, og det vil være dejligt at kunne gense slottet og museet igen, når eleverne har lært lidt mere historie, fortæller Tina Vestergård Pedersen. Museet er nemlig fyldt med alle de malerier, man ser i historiebøgerne.


Ordet er ditMere Ikast