Tip os log ind
  • 1/: Camilla Røn har drevet hundepension gennem et par år.
    Foto: Privat
  • 1/: Fødevarestyrelsen er mere end velkommen hos os, siger indehaver Camilla Røn.
    Foto: Privat
  • 1/: En smiley i hundehus.
    Foto: Privat

En glad hundesmiley

11. juli 2018, 09.53

PENSION Der skal være tjek på forholdene, når dyrene sendes på pension. Derfor rykker Fødevarestyrelsen også ud for at tjekke op på, om alt er som det skal være omkring dyrene.

Røns Hundepension på Overgårdsvej i Ikast, havde besøg for nylig - og fik en glad hundesmiley

Det handler om hunde. Ferietiden har ramt Danmark, men hvad med Fido? Hvordan finder man ud af, hvor man med tryghed kan aflevere familiens bedste ven, imens mor og far og børnene drager på ferie?

Det er der kommet et nemt svar på. Hundesmiley-ordningen er en god hjælp.

Hundesmiley-ordningen skal være med til at skabe mere gennemsigtighed til gavn for både forbrugerne og virksomhederne.

Formålet med hundesmiley-ordningen er, at det skal være nemt for forbrugere at finde de hundevirksomheder, der har styr på reglerne.

Fra april 2018 offentliggøres Fødevarestyrelsens kontrolrapporter efter kontrol hos hundehandlere, kenneler, pensioner og internater med angivelse af et mere eller mindre smilende ansigt i et hundehus, som en let genkendelig oplysning til forbrugeren.

- Jeg har intet at skjule, så de er mere end velkommen, lyder det fra Camilla Røn, som har drevet Røns Hundepension i to år og kan fremvise en smilende godkendelse uden anmærkninger fra Fødevarestyrelsen.


Spørg ind

- Faktisk synes jeg, det er helt fantastisk, at der er opsyn med de mange, der arbejder med hunde. Der er mange brodne kår imellem, og det går ud over hundene. Mens ejer jo ikke har en chance for at vide noget om, hvordan hunden har det.

- Men man skal, som ejer vise interesse i hvordan ens hund har det, mens man er væk, synes jeg. Hvordan er forholdene? Hvor ofte kommer de ud? Det er simple spørgsmål, man bør stille inden man efterlader sin hund - hvad enten det er ét døgn eller 14 dage, mener Camilla.

Er man hundeejer, er der spørgsmål man ofte hører fra andre hundeejere. Hvilken pension benytter I? Hvordan er forholdene, og hvordan har hundene det?

Røns Hundepension er blevet populær og selvom der er godt med plads til de firebenede, så er der venteliste op til de travle perioder.


En drøm for snuderne

- Vi har 22 bokse i vores staldbygning. Her er temperaturen hundevenlig. Hver hund har en pæn stor boks at bo i, og et par af boksene er store nok til at huse et par hunde af gangen - men naturligvis kun hunde fra samme hjem, der i forvejen kender hinanden, lyder det.

- En hundepension er ikke et 8-16 job. Man skal ikke drive en hundepension - eller have med dyr at gøre, hvis ikke det er en livsstil, siger Camilla, som driver pensionen på den gård, familien bor på.

Der siges godmorgen klokken 7 og hele dagen igennem sker der noget. Mad, gårdture, aktivering, leg. Trætheden kommer nærmest af sig selv og med god grund.

Udearealerne er en drøm for alle snuderne. Skræddersyet til det. Her er masser af plads, højt til himlen og uendeligt mange dufte.

- De er jo på ferie. De skal have det godt - og det har de, lover Camilla.

- Jeg har ikke to dage, der er ens, og den dagsorden, jeg havde fra morgenen, holder aldrig. Det er det, der gør mit arbejde så fedt, siger hun.

Ved siden af sin hundepension, underviser Camilla også i hvalpetræning, lydighed, Rally O samt agility. Dog kun på hobbyplan.


Ordet er ditMere Ikast