Tip os log ind
Gunnar Jakobsen døde fredag. Han blev 77 år
Foto: Privat

En ægte Bordinggenser er ikke mere

12. juni 2018, 22.45

DØDSFALD Gunnar Moody Jakobsen, Bording er død. Han blev 77 år.

Gunnar Jakobsen døde fredag på sygehuset, hvor han de sidste uger havde været i behandling for en sjælden kræftform, der sad i galdevejene.

En sygdom, der først ramte i foråret og hurtigt spredte sig.

Gunnar Jakobsen var en mand, der var kendt for at holde sig i form. Han tog glad cyklen for at komme omkring og var særdeles aktiv idræts- og foreningsmand, der blot få uger før sin død, holdt stædigt fast ved at skulle i Bording hallen, hvor han hver uge spillede badminton med tidligere lærerkolleger fra Bording Skole.

Ved sin 60 års fødselsdag udfordrede han to modstandere på 30, der fik lov til at spille double på deres side af nettet. Gunnar Jakobsen vandt.

Gunnar Jakobsen var født i Sevel og voksede op i Herrup ved Holstebro og var udset til at overtage den fædrene gård. Men en sav-ulykke betød, at han mistede en finger på højre hånd, og blev anbefalet at finde en anden livsbane.

Han blev derfor uddannet lærer og kom som nyuddannet til Bording i 1967 med en prøvetid på to år. To år senere blev han fastansat og var blandt andet en berømt/berygtet idrætslærer på skolen - selv længe efter at han faktisk var gået på pension.

Gunnar Jakobsen slog sig ned i byen sammen med familien, der bestod af hustruen Unni og de tre døtre, Lise, Tove og Inge. Han engagerede sig og involverede sig hurtigt i den lille handelsby.

Han lavede sammen med sin hustru en privat ungdomsklub i kælderen i FDF huset og var også hurtigt en arbejdsom del af den lokale håndboldklub, hvor han ikke var bleg for selv at stille op til boldspil.

Gunnar Jakobsen elskede at bevæge sig og holde sig i form og underviste også gennem flere somre på Hellebjerg Idrætsefterskole.

Han var blandt initiativtagerne da der blev behov for at bygge en hal i Bording og han kæmpede på flere fronter, både den rent praktiske del med at skaffe pengene, bygge murene, men også den politiske del med at få det hele til at falde på plads.

Faktisk betød det engagement, at han fik smag for det politiske arbejde, stillede op til byrådet og var valgt som Venstres repræsentant i 28 år.

Han var optaget af foreningernes ve og vel og blev den første formand for det nye begreb: Folkeoplysningsudvalget, sideløbende med, at han gennem flere år var formand Teknik- og Miljøudvalget.

Gunnar Jakobsen stod for alvor på politisk mål, da der blev indført affaldssortering og var også valgt som formand for det fælleskommunale samarbejde i Østdeponi.

Han engagerede sig også helhjertet i FDFs aktiviteter i Bording, og var også den første modtager af prisen: Årets bordinggenser, da den blev indført i forbindelse med afviklingen af Smørhulsfesten

På trods af sine mange gøremål så var han også et rigtigt familiemenneske, der prioriterede tiden med både sin egen, men også nære familie.

Døtrene var knap færdige med studentereksamen før han begyndte at udtrykke en forventning om at blive bedstefar. Det blev han ni gange, og han nød at være sammen med sine børnebørn, og var selv efter sin første hustru Unnis død, ikke bleg for at sige ja til at passe dem alle sammen på een gang.

På et tidspunkt købte familien en naturgrund ved Hjarbæk Fjord, - Grunden som i mange år fungerede som et grønt udflugtssted for både familien, men også skoleelever, der blev udfordret med en lang cykeltur. Efterhånden blev Grunden også udstyret med et bjælkehus, som Gunnar selv byggede. Han var en rigtig drillepind, der på den gode måde gerne udfordrede og så nye muligheder og aldrig bange for at gå forrest eller tage slæbet.

Han var engageret i venskabsby-samarbejdet med de nordiske nabolande og i den tyske by Stelle, hvor han fik han personlige bekendtskaber. Han var sammen med sin familie på mange eksotiske rejser rundt i hele verdenen.

Han havde hjerte for de fremmede og tog blandt andet en tjetjensk flygtning til sig og sørgede for, at han lærte dansk og fik en god uddannelse. Han mistede sin norskfødte hustru Unni, men blev gift igen med Inger Stær og fik en ekstra familiegren med Ingers børn Annette og Allan og ægtefæller og børn. Sammen med Inger engagerede han sig i sine sidste år i det kirkelige arbejde - blandt andet i et kirke til kirke projekt i Afrika.

Gunnar Jakobsen efterlader sig hustruen Inger Stær samt døtrene Lise, der bor i Brejning ved Vejle, Tove, der bor i Tulstrup ved Ikast og Inge, der bor i Horsens, tre svigersønner og ni børnebørn. Samt den ekstra familie på sin hustrus side, der alle bor i Bording-området

Gunnar Jakobsen begraves fra Bording Kirke torsdag formiddag


Ordet er ditMere Navne