Tip os log ind
  • 1/: Trine Andresen fra Hedens Squaredancere modtog prisen for årets forening, Nikolaj Rytter fra Ikast FC blev årets ildsjæl og Martin Baastrup fra Brande Gymnastik-og Ungdomsforening blev årets ungleder.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Stifter af Kuk Sool Won i Ikast, Phil Brooks (t.h.) gav prøver på den sydkoreanske kampsport. Foreningen holder til i Hjertet.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Trine Andresen var rørt over at blive kåret som årets forening. Hedens Squaredancere har formået at bryde en fordom om, at dansen kun er for ældre. Samtidig tager foreningen et socialt ansvar og får socialt udsatte ind i et fællesskab.
    Foto: Henrik Ole Jensen

En hyldest til alle de frivillige

Årets prisuddeling 2019 fandt sted i Isenvad, hvor frivillige, foreninger og ildsjæle blev hyldet
18. september 2019, 17.22

Ikast-Brande Foreningslivet blev hyldet i Isenvad ved årets prisuddeling i Ikast-Brande, da et fyldt Sentrum i Isenvad var vidner til, at årets forening, årets ildsjæl og årets ungtræner blev kåret. Efter en let anretning med wraps, vin og sodavand begyndte arrangementet ved konferencier Steen Hebsgaard. Gennem aftenen var der flere forskellige indslag, som fungerede som en fin smagsprøve på, hvor mangfoldig foreningslivet er i Ikast-Brande. Således entrerede den sydkoreanske kampsportsforening, Kul Sool Won, scenen og gav prøver på kampsport og selvforsvar, inden årets ungleder blev kåret.


Selvforsvar og squaredance

Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Peter O. Sørensen, stod for den første kåring, og der var rosende ord til de to indstillede - den 16-årige Wiktor Haahr fra Urban Street Zone i Brande og 20-årige Martin Baastrup fra Brande Gymnastik-og Ungdomsforening. Sidstnævnte løb med prisen med begrundelsen, at han var et forbillede på, hvad det vil sige at være frivillig.

Efterfølgende kunne en glad prismodtager fortælle til Ikast Avis, at anerkendelse selvfølgelig er vigtigt, men at den virkelige pris bliver givet til ham hver aften, når børnene tilkendegiver deres glæde for hans arbejde.

- Det betyder alt, når børnene siger, at det har været en skøn aften, og at de ikke kan vente til næste gang, lød det fra Martin Baastrup.

Årets forening skulle findes blandt Urban Street Zone, Blåhøj Beboerforening, Betanias Børne- og Ungdomsforening, Brande Gymnastik- og Ungdomsforening, Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn samt Hedens Squaredancere. Hver forening havde forberedt en indstillings-video, hvor nogle af foreningernes styrker og bedrifter blev fremhævet.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V), kunne herefter udråbe Hedens Squaredancere som årets forening og give prisen til en tårevædet Trine Andresen, der i sin egenskab som formand mod tog prisen.

- I har formået at bryde fordommen om, at squaredance udelukkende er for ældre. I har medlemmer i alderen 8-81 år, og I har 10 under 25 år. I rummer at tage et socialt ansvar, og vi ved, at flere med sociale udfordringer har fundet et fællesskab hos jer, lød begrundelsen fra Helle Mathiasen.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune