Tip os log ind
 • 1/: Kusinerne Kristina Kvist Rasmussen (t.v.) og Selina Rasmussen på henholdsvis 11 og 10 år var også gået all-in og havde klædt sig ud.
  Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
 • 1/: Freja Bak Petersen var glad for sin ansigtsmaling. Hun var sammen med sin søster og far på fredagstur.
  Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
 • 1/: Journalist Mikkel Korsgaard Christensen fik lov at stikke hånden ned i en af skålene, som gemte på hver sin hemmelighed.
  Foto: Jan B. Knudsen
 • 1/: Lærke Bak Petersen er her i gang med at blive til et spøgelse.
  Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
 • 1/: Scenen er sat, allerede inden man træder ind i Strøgcentret. Lignende sække kunne ses hele vejen ned gennem Strøgcentret og blev genstand for flere selfies.
  Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

En uhyggelig HYGGELIG halloween-fredag i Strøgcentret

Spøgelser, edderkopper og monstre har indtaget Strøgcentret, som er gået all-in på Halloween
01. november 2019, 17.11

Ikast Det første skrig og et stort gisp hørtes allerede ved indgangen til Strøgcentret. Ude foran glaspartiet kunne anes en sort affaldssæk - tapet sammen med gaffatape. Det lignede desværre det, man frygter allermest: Et lig.

Skriget - tilhørte Sofie Henriksen på ni år. Gispet - tilhørte denne journalist, som sammen med Sofie ved indgangen til Strøgcentret fik sig lidt af et chok, mens tusmørket langsomt lagde sig over byen.

Sækken med liget var naturligvis - og heldigvis - blot en gimmick, som blandt spindelvæv, lydeffekter, selvlysende græskar, monstre og edderkopper bidrog til at bringe Strøgcentret og de mange hundrede besøgende i den rette gyserstemning.


Uhyggeligt hyggeligt

Efter mørkets frembrud blev stemningen intensiveret yderligere. En uhyggelig og gennemtrængende lyd fløj gennem Strøgcentret som en usynlig vind. Udenfor samtlige forretninger prøvede folk tøj, fik smagsprøver og blev betjent af det halloween-udklædte personale.

Selvom Vores Ikast har skruet op for uhyggen, var det tydeligt at fornemme, at også hyggen vandt indpas. At det månedlige fredagsmarked samtidig fandt sted, bidrog til sidstnævnte.

Duften af brændte mandler, pandekager og frisk fisk skabte desuden - som altid - en sydlandsk markedsstemning.

Børnene var også mødt talrigt op - særligt til ansigtsmalingen. Den uhyggelige musik blev konstant akkompagneret af barnelatter, og foran ansigtsmalingen stod Freja Bak Petersen på ni år. På begge kinder var malet edderkopper, og en lille blodplet kunne anes fra hendes læbe.

- Min søster og mig er med vores far en tur nede for at blive malet og hygge, forklarede hun og pegede over på sin tvillingesøster, Lærke, som var i fuld gang med at blive malet.


Skattejagt og døde orme

Sidst på eftermiddagen blev skattejagten sat i gang. En »Scary« skattejagt hele vejen ned gennem Strøgcentret, hvor endnu flere børn havde fundet vej til midtbyen for at finde spøgelser, edderkopper og andre uhyggelige væsner. Fælles for mange af børnene - foruden ansigtsmalingen - var fornemme udklædninger. Døde prinsesser, mumier og uhyrer rendte rundt blandt hinanden.

I midten af Strøget stod et bord med en sort dug. På bordet var placeret forskellige skåle, og opfordringen var klar: Stik din hånd ned i skålen og håb på det bedste. Som sagt så gjort, og denne journalist fik sig en noget klistret oplevelse blandt slimede orme, som jeg håber, blot var spaghetti.

Vores Ikast og alle forretningerne var denne fredag eftermiddag -og aften gået sammen om at løfte Halloween til et nyt niveau i Ikast. Dømt ud fra børnenes begejstrede og grinende udtryk, har ideen været en kæmpe succes. Man kan i øvrigt fortsat nå at være med - hvis man tør.Ordet er ditMere Ikast