Tip os log ind
(ARKIV) Øen Lindholm i Stege Bugt, fotograferet fra luften den 6. april 2017. // Kortnummer: 2017_85_53_5_5328_00035630 // DENMARK ONLY // Kriminelle udlændinge, som Danmark ikke kan sende hjem, skal fremover opholde sig på den øde ø Lindholm i Stege Bugt.. (
Foto: Unknown/ritzau Scanpix)

En ung helt fra Ikast og en øde ø

06. december 2018, 10.11

KLUMME En ung helt fra Ikast ...

Så langt går Mikkel Gloggengichser Kirkelund fra Ikast i sin beskrivelse af en hændelse, som jeg godt vil delagtiggøre læserne af Blækkhuset i.

Den maner til eftertanke, for det er både en positiv historie om et ungt menneske med ben i næsen - og en mindre glorværdig beretning om, hvor afstumpede unge kan være.

Vi overlader pennen til Mikkel, som skrev til os via et tip på AOIB:

»Jeg kom gående ned ad strøget fredag eftermiddag, da jeg overværede en helt simpel heltegerning begået af en ung pige.

En handicappet mand kom cyklende på sin cykel, og passede sig selv. Han cyklede så op til nogle unge piger for at snakke med dem. Han var på ingen måde ubehagelig, han cyklede simpelt bare op for at snakke med dem. Pigerne startede en nedladende samtale med ham. De begyndte at sige negativt ladede ting til ham, mens de filmede ham på snapchat, for at kunne lave sjov om ham med deres venner.

Alle menneskerne der kom forbi, overværede situationen men valgte ikke at gøre noget ved det. Indtil en ung pige på omkring 18, så det, og valgte at gøre noget ved det. Hun gik over til pigerne for at konfrontere dem og sagde: "at det synes hun ikke var i orden". De andre piger begyndte at skælde den unge pige ud og sige ting som: "bland dig uden om smukke", samtidig med at de begyndte at filme hende, så de også kunne lave sjov, om hende med deres venner. Den unge pige fortsatte så, og spurgte den handicappede mand, om han syntes det var i orden at de filmede ham. Men gruppen af piger overtalte ham til, at sige det var i orden. Han var ikke selv i stand til, at forstå de lavede sjov med ham, så den unge pige fortsatte med at diskutere med gruppen, men var i sidste ende nødt til at gå væk, fordi hun intet kunne gøre, mens gruppen af piger fortsatte med at chikanere den handicappede mand.

Én ting er, at det er skræmmende at unge mennesker på 16-18 år, kan finde på at mobbe en handicappet mand, og selv efter at være blevet konfronteret fortsætter, som om intet var sket. En anden ting, er at over 25 voksne mennesker, vælger at gå forbi som intet sker, og overlader det til en ung pige at konfrontere dem. Dette er intet andet end chokerende. På en måde kan man sige, at alle dem der gik forbi, og ignorerede det, er lige så slemme, som dem der chikanerede manden.«

*

Det var Niels Hausgaard, der engang med bidende ironi sang om atomkraften, vi godt måtte have - det skulle »bare lieg' på Sjælland ...«

Jeg havde det lidt på samme måde fredag eftermiddag, hvor nyheden om finansloven breakede historien om i første omgang, at Kærshovedgård skulle lukke. Få minutter efter var nyhedsredaktionerne en heksekeddel. Først med beskeden om, at udrejsecentret ikke lukkede. Dernæst med den endelige konklusion, at de kriminelle udvisningsdømte skulle flyttes til en øde ø.

Glæde? Tjah - det løser et problem i vores lokalområde, selv om det tager to år (Lindholm-øen skal først renser for rester af eventuel svinepest).

Herefter kan man så i Stege Bugt-området vente spændt på konsekvenser.

Men det løser ikke jo det problem, at det årligt koster samfundet 1,8 millioner per udvisningsdømt på Lindholm.

En scanning af nyhedsmedier og kommentarer ikke bare her i Danmark men også verden rundt afslører, at Støjberg og DF-Henriksens ø-alliance skaber overskrifter og modstridende følelser hos folk.

Den ultimative gode løsning - eller umenneskeligt? Vælg selv.

»Øde ø«-løsningen var bare for få år siden utænkeligt i de fleste stuerene politiker-kredse.

Nu er det pludselig comme-il-faut - altså passende og korrekt regeringspolitik.

At så Martin Henriksen (DF) åbenlyst indrømmer, at forslaget var holdt hemmeligt indtil den sidste fase af forhandlinger, taler vel sit tydelige sprog om, hvorfor vi nogen gange ryster på hovedet over Christiansborg-rænkespillet.

» Det er lykkedes, fordi der har været hemmelighed omkring det« er Henriksen citeret for på EB.DK.

Ydermere sender ledende politifolk divergerende meldinger ud om kriminalitetens størrelse. Den mest øjenbrynsløftende nyhed for naboområderne til Kærshovedgård forleden var, da en politichef meldte ud, at udrejsecentret ikke betød øget kriminalitet i området, og at det meste nok skyldes frygt og utryghed i befolkningen!

Sidste ord er garanteret ikke sagt i denne sag ...

*

Næh så er der mere ræson i at glæde sig over finanslovforslagets forgyldning af pensionister. Sådan én ka'l bliver jeg snart - og kan se frem til plovmand mere. Om året :-)


Ordet er ditMere Debat