Tip os log ind
  • 1/: Ikast får endnu en Rema1000-butik.
    Foto: Jacob Hove
  • 1/: Det er i denne bygning, som tidligere husede Golfshop Ikast, at Rema 1000 åbner ny butik.
    Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Endnu en Rema 1000 åbner i Ikast

Rema 1000 bygger ny butik i Ikast, så byen fremover har to Rema-butikker
20. juni 2019, 14.09

Ikast Nu varer det ikke længe, før ikastboerne får mulighed for at handle i endnu en Rema 1000-butik, når dagligvarekæden åbner en forretning i de lokaler, som tidligere husede en golfshop på Eli Christensens Vej 9-11.

I de kommende uger frem mod sommerferien vil man kunne se de første maskiner begynde at rive den eksisterende bygning ned og jævne den med jorden, hvorefter opbygningen af en helt ny Rema 1000-butik påbegyndes umiddelbart efter.

Regionschef i Rema 1000 Danmark, Poul H. Andersen, vurderer, at butikken vil være klar til åbning i slutningen af efteråret og slår fast, at åbningen af endnu en Rema 1000-butik ikke vil få indflydelse på den Rema 1000, som i forvejen ligger på Marienlunds Allé.

- Inden længe er vi klar til at åbne op for endnu en Rema, når nedrivningen er veloverstået, og den nye bygning står klar. Jeg kan ikke give et helt præcist svar, men vi forventer, at vi i slutningen af november eller i begyndelsen af december i år kan åbne vores nye butik, lyder det fra Poul H. Andersen.


Ansættelser inden længe

Regionschefen tilføjer imidlertid, at butikken muligvis først står klar efter nytår i begyndelsen af januar 2020.

- Der vil altid kunne komme uventede ting eller nogle forsinkelser, men med det forbehold tør jeg godt at komme med den tidshorisont, fortæller regionschefen.

Poul H. Andersen er begyndt at lede efter den købmand, som skal lede den nye butik. Han kan allerede nu fortælle, at det ikke bliver Ole Vinther Kristensen, som er uddeler i den nuværende Rema 1000 på Marienlunds Allé.

- Nej, det bliver en anden, men Ole Vinther Kristensen har vi faktisk henvendt os til, så han har fået det tilbud, fortæller Poul H. Andersen.


Inspireret af Aldi

Han tilføjer, at man i første omgang leder internt efter en ny købmand.

- Det er en fordel med en, der kender vores system og vores koncept indefra, men nu må vi se, siger han.

Ansættelsen af det øvrige personale ventes at begynde i løbet af efteråret.

Butikken bliver på 1200 kvadratmeter, hvoraf de 800 kvadratmeter er øremærket selve butikken, mens de resterende kvadratmeter skal bruges til lager og kontor.

På det næsten 4000 kvadratmeter store areal skal der desuden anlægges 67 parkeringspladser.

- Vi har lige opført en ny butik i Vildbjerg, og den vi bygger i Ikast, bliver meget lig med den i Vildbjerg, fortæller regionschefen.

Historien bag Rema 1000 kan skrives tilbage til Norge 1948, hvor Odd Reitans forældre åbnede en købmandsforretning.

Sønnen hjalp til, men på en tur til Tyskland besøgte han Aldi og blev inspireret til at starte en discountforretning.

Det førte til åbningen af den første Rema 1000 i 1979. Kæden kom til Danmark i 1994. Rema er en sammentrækning af Reitan og mad, og tallet 1000 dækker over antallet af varenumre, som man kunne byde på i de første Rema-forretninger.


Ordet er ditMere Ikast