Tip os log ind

Endnu mere motorvejsstøj i Silkeborg

09. december 2016, 08.15

DEBAT Onsdag aften havde en gruppe borgere i Silkeborg indkaldt til møde på højskolen for at afæske Vejdirektoratet en forklaring på, hvorfor de er blevet langt mere støjramte af den nye motorvej end forudsagt, lige som de naturligvis også gerne ville have svar på, hvad der vil blive gjort ved det. De fik dog ikke rigtigt svar på noget af det. Vejdirektoratets udsendte forklarede noget om beregningsmetoder, modeller og gennemsnit, og i følge alt det skulle nærmest ingen være generet af støj, lige som man bestemt ikke kunne love, at der ville blive gjort noget som helst ved generne. Det kunne de støjramte naturligvis ikke bruge til ret meget.

Det er da også begrænset, hvor meget man kan klandre teknikerne, der formodentlig har gjort arbejdet så godt de kunne ud fra de politisk fastlagte rammer.

Nej, det er de politiske beslutninger, den er gal med. Den motorvej skulle naturligvis aldrig have været maset ind gennem byen.

Men det bliver værre endnu. Som bekendt tumler politikerne nemlig med flere ulykker af samme skuffe, denne gang i form af en nord-syd gående motorvej, den såkaldte Hærvejsmotorvej. Vejen, som der kan læses meget mere om på hjemmesiden www.haervejsmotorvej-nej.dk, kan meget vel komme til at gå betænkelig tæt på Silkeborg med endnu mere støj til følge.

Spørgsmålet er så om silkeborgenserne endnu engang tror på alle de gyldne løfter, de utvivlsomt vil få fra politikerne om den fuldstændig lyd- og lydefri velsignelse for by og borgere et sådant monster vil være, eller om de siger som os andre: Støj og andre miljøødelæggelser har vi så rigeligt af, og af motorveje mere end rigeligt, vi siger pænt NEJ TAK!


Ordet er dit