Tip os log ind
Omkring 75 borgere var samlet til sang i Engesvang.
Foto: Privatfoto

Engesvang brød ud i fællessang

Tyvstart på Spil Dansk med meget forskellige danske sange
29. oktober 2019, 16.45

Engesvang Omkring 75 Engesvangborgere brød ud i sang torsdag aften i sidste uge.

I det meste af Danmark markerer man i denne uge Spil Dansk-ugen, men Engesvang Musikforening og Kulturens Venner tyvstartede med en sangaften i kulturhuset Den Gamle Biograf.

18 sange blev det til. Dels sunget af musikforeningens kor, EKKO, og dels fællessange.

Det er en årlig tradition med denne sangaften, og hvert år er det nye personer, der vælger fællessangene. I år var det medlemmer af skolebestyrelsen og nogle klasseråd på Engesvang Skole, der havde valgt.

Derfor var det også et meget bredt repertoire, der blev foldet ud.

Der var fra de helt traditionelle »Livstræet« og »Gi' os lyset tilbage« til populære sange, man ikke kan synge som fællessang. Det gælder således youtube-fænomenerne Tobias og Mika, der har lavet en meget populær vrøvle-rap med titlen »Ikke mere mælk«. Arrangørerne havde ganske vist sat teksten i sangarket til deltagerne, men det blev lyden fra videoen, der fyldte lokalet.

EKKO-korets afdelinger havde også et bredt repertoire fra »Mads Doss« af Steen Steensen Blicher (1842) til »Stille Mirakler« af Iben Krogsdal (2018).

I forbindelse med sangaften blev der også gjort opmærksom på musikforeningens alsangs-projekt. Første søndag i hver måned bliver der indbudt til en halv times fællessang. Det fortsætter indtil 75 årsdagen for Danmarks befrielse, 4. maj næste år, hvor man planlægger at have flere alsangs-arrangementer rundt om Bølling Sø. Næste alsang er søndag 3. november i kulturhuset.


Ordet er ditMere Engesvang