Tip os log ind
  • 1/: TV varmer op før guldkampen. Det er Camilla Martin, Martin Jørgensen og Stig Tøfting, der kloger løs med, hvordan de tror, det går.
  • 1/: Nogle af de yngre fans fordrev ventetiden inden startfløjt med at score.
  • 1/: Og så var guldkampen ellers i gang, skønt det var vanskeligt at se ret meget i starten, da adskillige røgbomser blev futtet af.

Et fælles projekt til guld

31. maj 2018, 09.37

rundspørge Det fælles projekt er til fulde lykkedes og endda kronet med guld igen.

Det må være konklusionen efter at have talt med en række profiler fra Ikast-egnen, hvoraf adskillige i de gode gamle dage stod og heppede på det hæderkronede divisionshold i Ikast FS.

I en ellers temmelig chancefattig og halvkedelig kamp mod Horsens blev der dækket op til guldfest, da Marc Dal Hende i det 68. minut skubbede bolden de sidste centimeter over stregen til 1-0 - et resultat, der holdt kampen ud og sikrede FCM guld for anden gang i løbet af klubbens korte levetid.

FC Midtjylland kom til verden 1. juli 1999, som et resultat af et hedt møde mellem Ikast FS og Herning Fremad.

Fusionsklubben rykkede op i Superligaen det første år og har siden da været en af topklubberne i dansk fodbold. Det kulminerede i 2015, hvor det danske mesterskab blev hevet i land - en historie, der jo gentog sig 2. pinsedag.

Desuden er det også blevet til medaljer i sølv og bronze i syv sæsoner samt adskillige deltagelser i de europæiske turneringer, hvor man toppede i sæsonen 2015-16, da klubben for første gang kvalificerede sig til det europæiske gruppespil.

Det er en slet skjult hemmelighed, at der i Ikast var en del skepsis, da FCM blev en realitet, men den er forsvundet med årene, og FCM er nu også ikastboernes klub, hvilket understreges af, at det jo også er i Ikast, at »ulvene« holder til og træner i dagligdagen, mens man så rykker til Herning, når der skal spilles hjemmekampe.

Ikast Avis var på banen, inden guldkampen blev fløjtet i gang og med vanlig optimisme ønskede vi adskillige ikastboer tillykke med guldet samt spurgte dem om deres syn på FCM.Ordet er dit