Tip os log ind
Foto: Henrik Ole Jensen

Et nyt liv som husejer og en varm velkomst i Ikast

21. april 2019, 12.31

Vi var ellevilde, da den første trailer parkerede foran vores lejlighed i Østergade i Herning en grå og råkold februarmorgen. Efter seks måneders ventetid, var dagen nu endelig kommet.

Dagen, hvor min kæreste Ditte - og jeg - skiftede lejlighedslivet i det centrale Herning - ud med livet som husejere i Ikast. Selv er jeg født og opvokset i Lind og senere i Herning. Det er ærlig snak, når jeg fortæller, at mine besøg østpå har været få i mit 28 år lange liv. Da jeg landede drømmejobbet hos Mediehuset Ikast-Brande, besluttede Ditte og jeg at ruske lidt op i det hele og flytte til Ikast. Da vi i samtidig fandt vores drømmehus, som vi i øvrigt købte samme dag, den første fremvisning fandt sted, stod det klart, at der foran os ventede en kæmpe ændring i vores liv.

Dette er historien om en tilflytters første tid i Ikast. Om uforudsete udfordringer, det gode naboskab og om en by, hvor man lynhurtigt føler sig velkommen.

Det var sen eftermiddag i sidste uge, da min telefon insisterende vibrerede i lommen.

- Det er fra Energi Ikast. Nej vi vil bare sige, at der er problemer med fjernvarmevandet i din fjernvarmeinstallation.

- Af hvad for noget siger du?

- Ja jeg siger, at der er problemer med fjernvarnevandet i din fjernvarmeinstallation, lød gentagelsen fra den i øvrigt flinke mand fra Energi Ikast i telefonen. Et opkald, som var et fint eksempel på nogle af de uforudsete udfordringer, livet som husejer medfører. Siden vi ankom til Ikast 1. februar, er det hele ellers gået som smurt. Det er faktisk gået så godt, at vi tænkte, at vi måtte sætte lidt mere gang i husejerlivet med en lille familieforøgelse. Således flyttede lille Nora - en 11 uger gammel Berner Sennen-hvalp - ind i slutningen af marts.

Tilbage til problemet med fjernvarmeinstallationen. Mens disse linjer skrives, ved vi ikke helt, hvad der er galt med vores fjernvarme, og det skal blive spændende at følge. Spændende at følge bliver det også, når vi for første gang skal have klippet hækken og slået græsplænen. Det har vi aldrig været vant til før oppe på 2. sal i Herning. Der er imidlertid allerede tilbudt kyndig vejledning fra naboerne, som har taget imod os med åbne arme. Der er meget at fremhæve i Ikast, og et af dem er den måde, folk opfører sig på overfor hinanden. Om det er anderledes end andre steder - det er ikke sikkert, men det er i hvert fald en fornøjelse at nikke og hilse samt at få en sludder over hækken.

Jeg er motionsløber og har hidtil løbet Knudmosen samt Rind Skov tynd i Herning og i Lind. Derfor har det også været spændende, om der nu har været gode muligheder for løb i Ikast. Også her har byen overrasket positivt. Tager man vejen lidt nordpå ud mod Faurholt, venter der små kantede veje, som kun afbrydes af det rolige og idylliske vandløb i Storåen. En rute, hvor man både møder æsler, heste og grise. Der ligger minsandten også en gårdbutik i en bjælkehytte midt ude i det hele. En anden mulighed er på den anden side af byen omkring Grødde og det smukke Skelhøje Plantage. Også her scorer byen topkarakter.

På en af mine ture mødte jeg pludselig løbeholdet fra Ikast Atletik og Motion.

- Bare kom med os næste gang, lød det fra et af medlemmerne - Lone Nielsen - da jeg mødte hende få dage efter i Strøgcentret.

Ditte og jeg boede som nævnt tidligere i det indre Herning, hvor samtlige gode restauranter ligger indenfor få hundrede meter. Vi kan godt lide at tage ud og få drinks og få en god middag en fredag aften, og den kvalitetstid har vi selvfølgelig også valgt at tage med os til Ikast.

- Hvor kan vi gå hen, når der er datenight, lød det fra Ditte en af de første weekender efter flytningen. Vi forsøgte os med et besøg hos Restaurant Glashuset, som var en fremragende oplevelse. Næste gang går turen til Restaurant Noli, og byens øvrige spisesteder skal også afprøves. Heldigvis rummer byen alt fra gode gastro-menuer til en snasket kebabmix hos flere af byens grillbarer. Det er perfekt.

Der er forskel på at bo i hus og i lejlighed. Og selvom vi netop har fået at vide, at vores træ-veranda muligvis er pilrådden. Selvom de siger, at der er et eller andet galt med vores fjernvarmeinstallation, og selvom jeg ikke helt har forstået kommunens affaldssortering endnu, så er vi lykkelige for vores hus og for vores lille Nora. Der er ingen tvivl om, at jeg på bedste Etta Cameron-maner giver byen et stort 5-tal, og vi ser frem til mange gode år i vores nye by - Ikast.


Ordet er ditMere Debat