Tip os log ind
Foto: Henrik Ole Jensen

Et »skræmmende« notat

Et såkaldt usikkerhedsnotat skabte bekymring i byrådssalen
17. maj 2019, 12.23

Ikast-Brande På mandagens byrådsmøde blev der som det første punkt lavet en opfølgning på budgettet.

Den såkaldte budgetkontrol viser afvigelserne mellem budgettet og regnskabstallene med henblik på at analysere afvigelserne og på den måde finde årsagerne til dem.

Palle Høj (V) siger om budgetkontrollen:

- Umiddelbart ser budgetkontrollen rigtig fin ud. Men når man kommer lidt bagom tallene og ser usikkerhedsnotatet med alene 27 millioner kroner i usikkerheder fra Arbejdsmarkedsudvalget, ja så er det ikke længere så flot en budgetkontrol med yderligere 11 millioner kroner, der kan give en negativ afvigelse. Jeg har mange gange tidligere sagt, at der er et tal, jeg holder ekstra øje med af alle de tal, vi får her i byrådet, og det er vores kassebeholdning. Kassebeholdningen er stærkt faldende og på vej ned mod 150 millioner kroner fra tidligere langt over 300 millioner kroner for halvandet år siden. Det bekymrer mig rigtig meget, at tallene udvikler sig så negativt, og det har vi selvfølgelig fokus på i såvel Arbejdsmarkedsudvalget som i Økonomiudvalget, da worst case gør, at vi ikke kan gennemføre alle de anlægsudgifter, vi har. Det vil være meget ærgerligt, da vi har rigtig mange gode projekter, som skal gennemføres de kommende et til tre år. Vi er derfor nødt til at sætte endnu større fokus på vores økonomiske udvikling.


Sygefravær

Birthe Sørensen (S) sagde i byrådssalen, at især det høje sygefravær var bekymrende.

- Det er ikke rart at kigge på, og det værste er alle de penge, vi bruger på sygedagpenge. Det er ikke godt nok. Det er et mareridt med så mange på sygedagpenge, men vi har sat gang i mange gode tiltag.

- Det er rigtig skræmmende med det usikkerhedsnotat. Mange af udgifterne får vi svært ved at hanke op i. Vi kan næsten ikke gøre andet end at håbe på, at det hjælper at dreje på de håndtag, vi har for eksempel inden for sygefravær, sagde Henrik Kraglund (L).

Simon Vanggaard (DF) kaldte det bekymrende, og Henrik Engedahl (V) sagde.

- I denne tid gør usikkerhedsnotatet mig mere usikker, end godt er.

Bo Sand Kristensen (DF), der i sit civile job arbejder med regnskaber, var dog knap så bekymret, som sine byrådskollegaer.

- Vi skal huske, at det er en budgetopfølgning. Jeg ser det faktisk knap så negativt, som mange af jer andre.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune