Tip os log ind
  • 1/: Den tidligere radioforhandler, FDF formand, konservative formand, Niels Wiwe fylder torsdag 4. oktober, 90 år
    Foto: Laila Kempel
  • 1/:

Farfar holder fødselsdag

Barnebarn ville gerne til 90 års fødselsdag
03. oktober 2018, 15.19

FØDSELSDAG Niels Wiwe har prøvet det 89 gange før og var i tvivl om, hans runde 90 års dag overhovedet skulle fejres.

- Da jeg blev 85, havde jeg inviteret familie og naboer hjem til mig selv- men det er jo noget være bøvl at rydde stuen for at få plads til alle. Men da mit barnebarn spurgte, om jeg holdt fødselsdag, fordi hun gerne ville prøve at være til en 90 års dag - det havde hun nemlig aldrig prøvet før - ja så blev jeg jo nødt til at gøre noget ved det, siger hovedpersonen selv, Niels Wiwe.

Han er sin alder til trods, en ganske rørig og aktiv mand, der bortset fra støvsugning og gulvvask, hver tredje uge, klarer alt selv.

Han passer sin lille have med en smule hjælp, støver af og laver varm mad hver eneste dag, og bager kringle en gang i mellem. For som han siger, hvorfor skulle jeg ikke det.

Hver fredag har han fast arbejde i genbrugsbutikken, hvor han gør brug af sin gamle faglighed som radioforhandler. I ni år fra 1971 til 1980 drev han radioforretning på Villavej i Ikast efter i 17 år at have lavet det samme i Herning.

Niels Wiwe er født i Ålestrup men kom i begyndelsen af 50'erne til Ikast som udlært købmand.

Han var hurtigt engageret i et vild af aktiviteteter i byen.

Blandt andet sad han i 30 år i FDF bestyrelsen, hvor han var med til at købe Nygården. Han var også en del af det politiske liv som Det konservative Folkeparti og siden han for 28 år siden blev ramt af en blodprop været ganske aktiv i den lokale Hjerteforening i Herning.

Han mistede for ni år siden sin hustru Olga og blev dengang opfordret til at tage del i det frivillige arbejde i genbrugsbutikken på Møllegade, hvor han siden har haft sin gang.

Men siger også hver ting til sin tid.

- Jeg har nok at se til, selvom jeg ikke er aktiv på den måde. Men jeg går en fast tur hver dag, hvis vejret ellers tillader det, og så har jeg faktisk nok at gøre med at passe hus og have, fortæller Niels Wiwe, der er glad, rask og rørig og hele tiden konstaterer: Jeg skal ikke klage.

Han kaster sig gerne ud i at løse en kryds og tværs, og ser tv-programmer som Matador og Badehotellet og masser af sportsudsendelser.

Farfar holder fødselsdag sammen med sine to sønner, to svigerdøtre, fem børnebørn og to oldebørn, der alle bor i nærheden af hjemmet i Ikast. Familie, venner og naboerne i Andelsboligforeningen Jørgen Kroghsvej - bedre kendt »Olle-kollet«, hvor han har boet de sidste 28 år.


Ordet er ditMere Navne