Tip os log ind
FCM-legenden Frank Kristensen har senest fungeret som angrebstræner for blandt andet klubbens ungdomshold. Nu stopper han hos Ulvene. Arkiv
Foto: Flemming Hansen

»Farlige Frank« stopper i FCM

Klublegenden forlader stillingerne som massør og angrebstræner - nu skal civilkarrieren kickstartes
18. februar 2015, 11.49

JOBSKIFTE Ad flere omgangen har FC Midtjylland taget afsked med angriberen Frank Kristensen. Senest, da han i sommeren 2014 stoppede karrieren på fodboldbanen.

Siden blev »Farlige Frank« - kælenavnet, som den populære klublegende er kendt under - massør og angrebstræner hos Ulvene. Men nu er det uigenkendeligt slut med Frank Kristensens virke i FCM. Han og klubben er blevet enige om at stoppe samarbejdet.

- Det er noget, vi er blevet enige om i fællesskab. Jeg siger farvel nu, men det kan jo være, der bliver tale om et gensyn en skønne dag, siger den snart 38-årige eks-måljæger.


Intet job på blokken

Hvad fremtiden skal bringe, ved Frank Kristensen endnu ikke. Men det må gerne blive noget med fodbold, unge mennesker og det, der blev hans unikke håndværk i en lang og glorværdig klubkarriere: Kunsten at score mål.

- På et tidspunkt troede jeg, at jeg skulle være revisor. Men en højere handelseksamen fra 1998 er ikke meget værd i den branche, erkender en smilende Kristensen, der nu skal ud og banke på nogle døre.

- Jeg er ikke presset på den måde. Men jeg kan gode lide at have noget at rive i, og jeg skal i gang, inden jeg bliver for magelig. På den måde er det kun sundt at blive skubbet lidt, vurderer »Farlige Frank«.


Vil dele ud af viden

Frank Kristensen, der hos FCM står noteret for 352 førsteholdskampe og 133 mål, vil gerne dele ud af sin fodboldviden.

- Jeg kunne godt se mig selv på en idrætsefterskole, et sportscollege eller et andet sted, hvor unge beskæftiger sig med fodbold på et vist niveau, siger han.

Den forhenværende topangriber vil heller ikke afvise at gå trænervejen i seniorfodbolden, hvis noget interessant skylle byde sig til. I første omgang går han nu i gang med den formaliserede træneruddannelse i DBU-regi.

Som fodboldspiller blev han kendt for ikke just at gribe ud efter sin telefon, når journalisterne ringede.

- Det var nærmest et liv på lydløs, men nu må den sådan set godt ringe, erkender Frank Kristensen.


Naturligt farvel

For FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein er der tale om et vemodigt men også naturligt farvel.

- Vi er en ung klub, og som en der har været med siden begyndelsen i 1999 vil Frank altid have en unik status i FCM. Han har om nogen været en kontinuitetsbærer. Det var helt rigtigt, at han kom hjem og sluttede sin aktive karriere her, men nu er det måske også meget nærliggende, at han skal ud og prøve sig selv af et andet sted, siger Claus Steinlein.


Ordet er dit