Tip os log ind

Fem stjerner stopper i FCM Håndbold

FCM Håndbold mister en håndfuld bærende profiler efter denne sæson. Gro Hammerseng og Katja Nyberg vender hjem til Norge, Mette Sjøberg skifter klub, mens Ikast-pigerne Line Fruensgaard og Sara Hansen stopper karrieren
06. januar 2010, 10.45

Et markant håndboldkapitel skrives færdigt, når FCM Håndbold efter denne sæson siger farvel til fem bærende spillerprofiler.
De norske stjerner, Gro Hammerseng og Katja Nyberg, vender hjem til hjemlandet, backen Mette Sjøberg forlader også den midtjyske klub, mens veteranerne Line Fruensgaard og Sara Hansen stopper karrieren.
Det blev meddelt i en pressemeddelelse, som FCM Håndbold udsendte her til formiddag.
- Det er store profiler, som vi siger farvel til, men vi er fortsat meget optimistiske på vegne af tophåndbolden i Midtjylland. Dette skridt er del af vores målrettede generationsskifte på holdet, siger Frank Henriksen, sportsdirektør i FCM Håndbold.
Ikast-epoken er slut
Den lokale håndboldklub mister en stor bunke erfaring, når de fem håndboldnavne har kontraktudløb til sommer.
27-årige Mette Sjøberg, der har spillet omkring 80 A-landskampe for Danmark, har endnu ikke meddelt, hvor hun fortsætter efter kontraktudløbet hos FCM.
Til gengæld forsvinder en værdifuld Ikast-epoke, når Line Fruensgaard og Sara Hansen indstiller håndboldkarriererne.
30-årige Line Fruensgaard, der tidligere var kendt under efternavnet Daugaard, har fået sin håndboldopvækst i Ikast.
Bortset fra en enkelt sæson i Brabrand, har Ikast-pigen altid været tilknyttet IFS, IBEH og nu FCM Håndbold. Fløjen, der har vundet OL- og EM-guld med landsholdet samt en lang række danske og internationale titler med sit lokale klubhold, har - præcis som Sara Hansen - valgt at hellige sig familielivet.
- To så store personligheder, der har givet så meget til klubben og Ikast, kan ikke erstattes. Det er jo klubsoldaterne som siger farvel. Det er voldsomt vemodigt, og vi må konstatere, at en Ikast-epoke er slut. Vi har forståelse for deres beslutning. Vi ved jo, at når kvindelige håndboldspillere runder de 30 år, så prioriteres familielivet, siger Frank Henriksen.
Fantastiske repræsentanter
30-årige Sara Hansen kom til Ikast som 17-årig, da hun skiftede fra Thisted. Siden har den sympatiske og jordnære thybo været en fast del af håndboldhistorien i IFS, Ikast-Bording og senest FCM.
Sara Hansen, der i 1999 blev valgt som pokalfighter i pokalfinalen mod FIF, har også hentet en lang række klubtitler til det sportslige CV.
- Udenfor banen har Sara og Line haft stor social betydning for klubben. De har altid været fantastiske repræsentanter for byen og klubben. Også Sara har været med til at integrere nye spillere - og på banen er hun enhver træners drøm. En spiller, der med stor ydmyghed har løst alle opgaver på bedste vis, lyder det anerkendende fra Frank Henriksen.
Nordmænd vender hjem
FCM Håndbolds trængte økonomi, og sidste sæsons underskud på fem millioner kroner, hæmmede klubbens forhandlinger med Gro Hammerseng og Katja Nyberg.
I sidste ende valgte den norske stjerneduo at vende hjem til Norge. Her venter en ny arbejdsgiver til landsholdsspillerne. FCMs sportsdirektør, Frank Henriksen, anerkender konklusionen.
- Jeg kan ikke svare 100 procent på vegne af Gro og Katja, men det er klart, at økonomien har spillet ind. Vi kom med et tilbud til dem, og de har så vejet tilbuddet om mod de norske klubber, der var interesserede. Men FCM havde pt. ikke mulighed for at beholde Gro og Katja, indrømmer sportsdirektøren.
Mange meritter
Den 29-årige Gro Hammerseng kom til det midtjyske i 2003. Gennem årene har hun udviklet sig til en af den internationale kvindehåndbolds største profiler. Hammerseng er blandt andet dobbelt europamester med Norge og OL-guldvinder. Den dobbelte europamester, verdensmester og OL-guldvinder, 30-årige Katja Nyberg, kom til fra Krim Ljubljana i 2006.
Frank Henriksen understreger dog, at den norske duo ikke udelukkende takkede nej på grund af kroner og ører.
- Det handler ikke om penge. Alt skal have en ende, og begge ønskede at vende hjem. Gro har gennem otte år været en fantastisk ambassadør. En afholdt rollemodel, en ledestjerne og en mønsterprof. Sammen placerer hun og Katja sig som to af vores største profiler gennem tiderne, konstaterer Frank Henriksen.
Generationsskifte i gang
FCM Håndbold er i fuld gang med generationsskiftet, der for alvor træder i kraft til sommer. Frem for navne som Hammerseng, Nyberg og Fruensgaard satser klubben primært på danske talenter som Lærke Møller, nyerhvervede Trine Troelsen og Susan Thorsgaard.
- Vi godt i gang med det bebudede generationsskifte og følger FCM-strategien om at tiltrække og udvikle talenter. Men vi ved også, at vi ikke kan fastholde rollen som topklub udelukkende gennem unge spillere. Vi vil også fremover kombinere danske talenter med udenlandsk arbejdskraft, siger Frank Henriksen.


Ordet er dit