Tip os log ind
  • 1/: Johanne og Holger Olesen nyder livet på landet sammen med de to hunde Luna og Max foto Laila Kempel
  • 1/: Johanne og Holger har i 60 år boet på samme adresse og glæder sig nu til at kunne fejre diamantbryllup sammen. For fjerde gang skal der sættes Æresport ved indgangsdøren til ære for parret foto Laila Kempel

Fem uger fra forlovelse til bryllup

Johanne og Holger Olesen, Isenvad delte bryllupsdag med deres søster og bror for 60 år siden
27. juli 2016, 10.48

DIAMANTBRYLLUP De var tyve og treogtyve og havde netop sat ringe på fingrene for at deklarere deres kærlighed til hinanden - og knap var ringen kommet på fingeren førend der også blev lyst til bryllup i Isenvad Kirke.

Johanne og Holger Olesen - der i dag er 80 og 83 år nåede kun at være forlovet i fem uger førend de gik op af kirkegulvet.


Dobbeltbryllup

Det var samme dag som Johannes søster og Holgers bror, der også havde fundet sammen.

- Der var jo ikke så mange penge dengang. Min far - der jo skulle betale for brylluppet - havde svært ved at finde økonomi til to bryllupper indenfor overskelig fremtid, så han mente, at vi lige så godt kunne slå det sammen. Og det gjorde vi så, siger parret, der i dag bor nøjagtig det samme sted, som da de den 7. august for 60 år siden fik fælles adresse.

Det kommende diamantbryllup betyder, at der for fjerde gang skal laves æresport ved indengagsdøren på landejendomme sydvest for Isenvad

De første fem år af deres ægteskab var de pige og karl på Holgers forældres ejendom ved Københavnerheden.

Det betød, at de boede på et værelse de første år men overtog i 1961 ejendommen, der stadig har 28 hektar jord.

Dengang var der både køer, grise og høns, men de er forlængst sat ud og jorden i øvrigt lejet ud.


Landmandsliv

Men så er det også sagt. For selvom gården absolut ikke ligger på alfarvej, så har diamantbrudeparret ingen planer om at opgive livet på landet og flytte ind til byen, hvor alting jo er lidt tættere på.

- Nej, hvorfor skulle vi da det. Vi kan sagtens få tiden til at gå, siger parret, der en gang eller to hver uge tager bilen til Ikast for at handle ind.

Johanne er vokset op på en nabogård mens Holger først flyttede til da han som 13-årig rykkede ind på gården sammen med sin familie.

Her begyndte han på den lokale skole i Vesterisen, hvor han gik to dage om ugen i sommerperioden og fire dage om vinteren.


Skolegang

Men eftersom han gik i den store klasse og Johanne i den lille, så var det ikke i skolen, de mødte hinanden. For den lille klasse gik fire dage om sommeren og kun to dage om vinteren

Faktisk har de helt glemt hvordan de mødtes sådan for alvor- men er enige om, at det nok har været i forbindelse med håndbold, at de for alvor fik øje på hinanden.

Parret har to børn - datteren Jette, der meldte sin ankomst i 1959 og sønnen Bent, der kom til 12 år senere. Dertil kommer fem børnebørn og syv oldebørn, der alle bor i nærområdet.

Johanne og Holger føler sig heldige over fortsat at have hinanden og nyder deres seniortilværelse på landet sammen med hundene Luna og Max.

De har hørt om ordet ferie, men aldrig prøvet det udover en weekendtur til Kruså, en bustur til Kiel og et enkelt besøg i København, og har som sådan ingen planerom at lave om på det.

- Man kan da se det hele i fjernsynet og man kan da se, med alle de mennesker, der vandrer over grænsen, at de er klar over, hvor der er godt at være, siger Holger.


Nul Dankort

Han og Johanne hører til den generation, der aldrig har haft et Dankort. De kan bedst kan bedst lide kontanter og har familiens yngre generationer til at ordne det med betalinger på computeren.

Men det til trods, så hiver Holger alligevel en iPhone frem fra inderlommen og viser stolt billederne af oldebørnene, som han har fået sendt på SMS.

- Det største problem er, at mobilnettet er noget ustabil herude. Det kniber ind i mellem med at få forbindelse, siger han.

Diamantbrylluppet fejrer de på god gammeldags maner med, at man skal melde sig til som gæst. Og desværre er det ikke en dobbelt fest som for 60 års iden. Johannes søster døde allerede inden de kunne holde sølvbryllup


Ordet er dit