Tip os log ind

Festival for en sangbog

Tilskud til festival i Engesvang
20. oktober 2018, 08.06

festival Højskolesangbogen fylder 125 år, og det skal fejres

Det mener man i hvert fald i Engesvang Musikforening og Kulturens Venner, der har sat sig for at fejre jubilæet med en festival.

Det er planen, at festivalen skal finde sted fra 25. til 27. januar, og der er i forbindelse med festivalen planlagt seks arrangementer.

Fra arrangørernes side anfører man to grunde til at holde festivalen i januar 2019.

For det første er det her, at højskolesangbogen har jubilæum, og så vidt man ved, bliver det ikke fejret lokalt på anden vis.

For det andet er det planlagt, at den 19. udgave af Højskolesangbogen er planlagt til at komme i 2019, og festivalen vil således varme op til den nye udgave.

Et af arrangementerne er et møde med formanden for udvalget bag Højskolesangbogen, Jørgen Carlsen, der vil komme ind på, hvilke tanker, der ligger bag, når udvalget skal udvælge sange.

Foredraget vil naturligvis blive krydret med fællessange af sange fra den nuværende Højskolesangbog, men måske også nogle boblere, der kandiderer til den kommende udgave af den populære sangbog.

Festivalen starter fredag i Bøllingsø Bryghus, hvor der spilles op til fællessang fra Højskolesangbogen, og det fortsætter samme aften i Den gamle Biograf, hvor der er koncert med Øland-kvartetten. Der vil udelukkende blive spillet sange fra den jubilerende sangbog, tilsat en pæn portion swing.

I forbindelse med festivalen har arrangørerne søgt om kommunalt tilskud, og Kultur- og Fritidsudvalget har bevilget 10.000 kroner til formålet.


Ordet er ditMere Engesvang