Tip os log ind
Christina Didriksen åbnede Stafet for Livet med sin egen personlige historie om et langt sygdomsforløb. Her er hun sammen med Birger Mejlholm, der har været med til arrangere stafetten.
Foto: Privat

Fighter åbnede Stafet for Livet

06. maj 2019, 16.33

IKAST Det var en 41-årig lokal fighter fra Engesvang, Christina Didriksen, der åbnede det store 24 timers arrangement Stafet for Livet, der for første gang blev holdt i Ikast.

Hun fortalte de over 500 fremmødte sin personlig beretning om et sygdomsforløb, der satte en ellers lykkelig begivenhed med et lille barn i en anden kontekst.

- Alt skulle på papiret være så godt. Skæbnen ville, at da Mikkel var bare to måneder gammel fik jeg diagnosen lymfekræft. Jeg var meget syg og mærket af det. Håb og frygt for fremtiden kom til at gå hånd i hånd. Sygdom og hospitalsverden blev sammen med bleer og babymad en del af vores dagligdag, sagde hun og fortalte om både tilbagefald og stamcelletransplantation.


Mange bliver berørt

Christina Didriksen er i dag kræftfri, men havde svært ved at tro på, at hun var rask.

- Vi er så mange, der bliver berørte af kræft hvert år. Hvis ikke det er os selv, er det en i vores omgangskreds. En vi har nær. Det er vi alle her et vidne på.Livet bliver ikke det samme igen efter en kræftsygdom. Vi skal lære at leve med bivirkningerne til behandlingen og eventuelle senfølger. Vi skal lære at leve uden dem, vi har mistet. Måske har vi ar på krop og sjæl. Vi skal lære at leve i en ny virkelighed, sagde hun samtidig med, at hun understregede:

- Som fightere lærer vi at sætte pris på livet. At leve i nuet og ikke tage noget for givet. Det eneste, vi kan vælge, er, med et smil på læben at stå ud af sengen hver morgen og prøve at få det bedste ud af det, vi har. Mærke glæden over at være i live. Over livet.


Side om side

Christina Didriksen var glad for at kunne gøre noget aktivt sammen med andre.

- I stafetten bruger vi vores krop skånsomt ved at gå og får på den måde vigtig og nærende motion.

I dag kæmper vi symbolsk side om side. Vi går sammen og mærker et fællesskab med andre. Vi står samlet side om side. I dag fejrer vi livet. I dag finder vi støtte hos hinanden i fællesskabet om det samme mål. Vi støtter hinanden i kampen om ... Et liv uden kræft!

I dag er vi her alle som fightere og vi er alle vindere, pointerede en af de mange fightere ved Stafet for Livet i Ikast.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune