Tip os log ind
  • 1/: Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster - de to hovedrolle-indehavere, der leverer en sublim skuespilpræstation i den nye film.
  • 1/: Rulleteksterne var stadig på, da de fire hovedpersoner fra filmen trådte ind i Ikast Bio og snakkede med publikum.
  • 1/: Selvfølgelig skulle der tages billeder.
  • 1/:
  • 1/: Fra venstre producent Ronnie Fridthjof, koordinator i Bakkehuset/Bio, Mette Brøndum, skuespiller Sebastian Jessen, instruktør Kasper Torsting, skuespiller Rosalinde Mynster og leder af Bakkehuset/Bio, Bjarne Raabjerg.

Filmens hovedpersoner besøgte Ikast Bio

08. november 2018, 13.44

IKAST Der var dødsstille i sal 1 i Ikast Bio sent onsdag aften, da rulleteksterne i aftenens snigpremiere rullede hen over det store lærred.

Vi havde lige overværet et fuldblods drama om krig og kærlighed udspille sig. Så det var lidt svært at bevæge sig fra 1. verdenskrig og til det faktum, at biosalens dør åbnede og ind trådte filmens hovedpersoner, samt instruktør og producent.

Men så brød klapsalverne løs, og smilet bredte sig i ansigter på de fire: Skuespillerne Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen, instruktør Kasper Torsting og producent Ronnie Fridthjof.

Det fremmødte publikum kvitterede for en film, som garanteret vil vække opmærksomhed og som byder på store skuespilpræstationer.


På rundtur til 60 biografer

De fire er på rundtur til 60 biografer landet over, som i disse dage har snigpremiere på den nye danske storfilm »I krig og kærlighed«.

Filmens handling udspiller sig omkring Als under 1.verdenskrig, hvor filmens hovedperson, Esben, kommer hjem efter lang tid i krig ved Vestfronten. Efter to ugers orlov beslutter han sig for at desertere, men uheldigvis mislykkes flugten og Esben bliver tvunget til gemme sig under eget tag. Og med en gendarm, som har en mistanke til Esbens ophold, og et godt blik til Esbens kone, er der lagt op til et trekantsdrama.

Et drama, der er inspireret af forfatteren Karsten Skovs roman Knacker.


Fem år undervejs

- Den har været fem år undervejs, og det er ikke mange dage siden, vi så den første gang, sagde Ronnie Fridthjof, da klapsalverne havde lagt sig.

Han kunne fortælle, at filmen involverer hundredevis af medvirkende.

Rosalinde Mynster, der er kendt fra en række danske filmroller blandt andet i Badehotellet, og Sebastian Jessen, kendt fra en række ungdomsfilm og senest serien »Radio Merkur«, fortalte om de intense måneder, hvor filmen blev indspillet primært i Sønderjylland.

- Der er jo en del tysk tale, og jeg måtte på to intense måneders tyskkursus, sagde Rosalinde Mynster, der giver et dramatisk liv til rollen som Esbens kone.

Sebastian Jessen, Esben, fremkaldte latter, da han skulle fortæller om optagelsen af hans forsøg på flugt, som endte i iskoldt Lillebælt.

- Det var såååå koldt, sagde han og fremviste en meget lille afstand mellem tommel- og pegefinger!

Ronnie Fridthjof og Kasper Torsting fortalte om baggrunden for filmen, da de to tog ophold i et sommerhus på Als, og kom så meget i dialog med lokalbefolkningen i Sønderjylland, at flere elementer af folkets historie er indarbejdet i filmen.

- Det var vigtigt for os at komme ud af hovedstanden og ind i miljøet. Stor tak til sønderjyderne for deres hjælp. Og vi har fået kæmpe gode reaktioner på filmen. De føler sig set - i den krig, der er kaldt den glemte krig.

For dem begge har det været vigtigt at fortælle om en historien om at se på menneskelighed - frem for at se i fjendebilleder.

Det gør filmen nemlig - og det er deres håb, at denne prægtige historie om hvad krig og kærlighed kan gøre ved os, kan overføres til nutidige forhold.

Hvor der er alt for mange fjendebilleder.

Filmen spiller i Ikast Bio fra 15. november.Ordet er ditMere Kultur