Tip os log ind

Filmskole trækker stikket

Det har ikke været muligt at få det økonomiske grundlag
21. april 2018, 07.31

FILM I september 2014 lancerede en gruppe filmentusiaster blandt andre bestående af biografejer Steen Rasmussen fra Klovborg, film- og tv-producent Elvin G. Laursen fra Nr. Snede og Birgit Vinge fra Brande planerne om at oprette en filmskole i Boest.

En måned tidligere havde gruppen efter 2½ års forarbejde stiftet foreningen Film Jylland, og ambitionen var dengang, at det første hold elever skulle starte på filmskolen et år senere.

Sådan kom det imidlertid ikke til at gå, ikke mindst fordi skolen løb ind i uforudsete problemer med at blive SU-godkendt. Godkendelsen kom aldrig, og nu er planerne efter flere udsættelser definitivt opgivet.

Tilbage i 2015 afsatte Ikast-Brande Kommune en million kroner til filmskolen, hvoraf knap 350.000 kroner blev udbetalt i 2016 til ansættelse af en projektleder på fuld tid i et halvt år. Det skete på trods af, at den oprindelige beslutning om at støtte filmskoleprojektet økonomisk var betinget af, at skolen dels havde restfinansieringen på plads, dels at den kunne sandsynliggøre, at den havde det fornødne antal elever til at sikre skolens drift.

- Efter 4 års intensiv indsats for at få projektet Film Jylland etableret, er vilkårene og grundlaget for at få skolen igangsat beklageligvis ikke længere tilstede. Gruppen bag projektet, herunder en række dygtige medarbejdere i Ikast-Brande Kommune samt CVP Film og TV og bestyrelsen i foreningen Film Jylland har måttet konstatere, at det ikke har været muligt at få det økonomiske grundlag oprettet, ligesom skolens fundament på den tekniske side er nedlagt, udtaler formand Steen Rasmussen på vegne af bestyrelsen i en kortfattet, skriftlig kommentar til de kuldsejlede filmskoleplaner.


Ordet er ditMere Kultur