Tip os log ind
Fra lysfesten i november. Foto; Jan Anderschou

Fiskerlussing ved aftenens lysfest på Kærshovedgård

Fremtrædende foreninger og personer står som stillere bag lysfesten - og John »Fiskerlussing« Jørgensen er aftenens taler
14. december 2018, 07.51

KÆRSHOVEDGÅRD I aften fredag 14. december inviterer idegruppen bag den såkaldte lysfest til endnu et arrangement ved Udrejsecenter Kærshovedgård.

- Vi kalder det »Lysfest for Humanisme, menneskerettigheder og næstekærlighed«, siger en af folkene bag, Ditte Holm.

Mellem 70 og 90 borgere fra lokalområdet og fra resten af landet samledes til Lysfest på 80-årsdagen for Krystalnatten, 9. november, foran Kærshovedgård.

- Vi gør det for at markere, at vi ønsker en anden retning i dansk politik end den nuværende. En retning, hvor menneskerettigheder ikke er et partipolitisk spørgsmål, men et helt selvfølgeligt grundlag for enhver politik. En retning, hvor ingen mennesker får lov at sygne hen på et udrejsecenter i et retsligt ingenmandsland, siger Ditte Holm.

Nu mødes borgerne igen foran Kærshovedgård.

- Der er stadig brug for at tage afstand fra de forhold, som beboerne lever under. Beboerne på Kærshovedgård mødes fortsat af en hetz fra dele af pressen og fra højreekstreme grupperinger, og fremtrædende politikere taler fortsat om menneskerettigheder som noget, der kan fravælges. Det vil vi ikke acceptere, og derfor var den ene lysfest på Krystalnatten ikke tilstrækkeligt. Der er behov for fortsat at markere, at uanset hvad man måtte mene om placeringen af centeret og betydningen deraf for lokalområdet, så kan vi ikke som mennesker acceptere en løsning, der ikke har menneskerettigheder, humanisme og næstekærlighed som sit grundlag. Vi mødes derfor igen - og det bliver ikke den sidste gang.

Denne gang præsenterer taleren John Jørgensen, manden bag fiskerlussing.dk, som han oprettede efter hans video med en god gammeldags vestjysk opsang til politikerne gik viralt.

"Den måde vi behandler hinanden i samfundet, er ikke menneskeværdig", udtaler John. "Den er heller ikke os værdig. Det der skal til, er et andet menneskesyn, så vi kan behandle hinanden ordentligt."

Lysfesten den 9. november generede stor interesse og organisationer og enkeltpersoner har meldt sig som stillere for lysfesten.


Ordet er ditMere Bording