Tip os log ind
  • 1/: Formand for Bosætningsudvalget Annette Mosegaard (K).
    Foto: Jacob Hove
  • 1/: Bosætningsguide Lene Møller Fløe.
    Foto: PR-foto

Flere skal få øjnene op for de mange muligheder i Ikast-Brande Kommune

Den nye Bosætningsstrategi for Ikast-Brande Kommune er netop blevet vedtaget. Planen er at tiltrække en masse nye borgere til kommunen
19. juni 2019, 11.30

Ikast-Brande Det har været en spændende og omfattende arbejde.

Formand for Ikast-Brande Kommunes Erhvervs-, Vækst- og Bosætningsudvalg Annette Mosegaard (K) gør status over det store stykke arbejde med at lave en Bosætningsstrategi, som netop er blevet godkendt

- Der har været en rigtig god dialog. Det har været en positiv oplevelse med mange spændende ideer og konstruktive forslag, siger Annette Mosegaard om arbejdet.

Udvalget består af en lang række samarbejdspartnere heriblandt både repræsentanter for virksomheder, ejendomsmæglere, de to foreninger Vores Ikast og Brande City, ejendomsmæglere, repræsentanter fra byer og landsbyer samt polikere.

Som led i en strategi om at Ikast-Brande Kommune i højere grad skal markedsføre sig som en attraktiv kommune at flytte til, er der blevet nedsat et bosætningsudvalget, som skal komme med indspark til en bosætningsstrategi. Udvalget mødtes for første gang i starten af februar.

Hvert møde foregår hos en virksomhed, fortæller Annette Mosegaard, der siger, det er vigtigt, at inddrage virksomhederne, da de er en vigtig samarbejdspartner og i høj grad både er med til at tiltrække arbejdskraft og samtidig er afhængig af at kunne tiltrække kvalificerede kollegaer.

Om målgruppen fortæller Annette Mosegaard.

Vi arbejder aktivt på at tiltrække nye borgere, så vi også fremover kan udvikle gode tilbud til alle borgere, så virksomhederne kan vækste og byer og lokalsamfund kan vokse.


Bosætningsguide

Som en del af strategien er der blevet ansat en bosætningsguide.

2. januar tiltrådte Lene Møller Fløe i en 3-årig projektstilling i Ikast-Brande Kommune.

Her et halvt år inde er hun godt i gang med det store stykke arbejde det er at tiltrække borgere til en kommune.

- Man kan ikke bare kopiere det koncept, som de har i andre kommuner. Jeg har brugt tiden på at danne mig et netværk, besøge byer, virksomheder, ejendomsmæglere og et sted som International School Ikast-Brande for at få en forståelse for, hvad der findes af netværk og kræfter. Jeg har også snakket med bosætningsguider i andre kommuner og hørt om deres erfaringer, siger Lene Møller Fløe.

Blandt de tiltag, der er ved at blive søsat er en oprettelsen af en tilflytterhjemmeside.

- Når vi har velkomsthjemmesiden på palds, skal vi have fokuseret på ambassadører. Hvordan tager vi imod folk i de forskellige byer. Der er mange gode initiativer i gang, men der er forskel på, hvordan man gør i de forskellige byer. Så vi fokuserer på vidensdeling.

En konkret fokusområde er ægtefæller.

- Når det handler om virksomheder, så er noget af det vigtigste, hvad vi gør i forhold til nye medarbejderes ægtefæller. Hvad kan vi gøre, for at de føler sig endnu mere velkomne.

Meget af arbejdet handler om at få fortalt om de mange muligheder.

- Vi skal have vist de gode eksempler og fortalt de gode historier om kommunen.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune