Tip os log ind
  • 1/: Jørn Jensen har været med til at søsætte fodboldturneringen for børn og unge i Bording, og de seneste mange år har han været ankermand for stævnet. ?
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: En kampsituation fra søndag formiddag, da Hornbæk SF mødte Gauerslund IF.
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: Den grønne kile langs Klochsvej samt et par af banerne var i år atter omdannet til campingplads.
    Foto: Flemming Thulstrup

Fodboldcup fyldte 40 i regnvejr

XL-Bording Cup blev gennemført efter planen trods vejret
14. august 2019, 17.48

bording I år var det 40 år siden, at de første unge fodboldspillere dystede om hæder, ære og pokaler ved XL-Bording Cup.

Jubilæumscuppen blev en noget fugtig omgang, men selvom bygerne stod i kø, fik det ingen indflydelse på gennemførelsen af cuppen.

Der var nemlig ingen lyn i det ellers ustadige vejr, og det betød, at kampene kunne spilles efter planen.

Efter et par tragiske hændelser er det i dag forbudt at spille fodboldkampe i tordenvejr.

- Vi har også været forskånet for uheld under turneringen, og det er i det hele taget gået rigtig godt. Lørdag aften holdt vi møde med lederne, og der var vanskeligt at få dem til at brokke sig over noget som helst, siger hovedmanden bag XL-Bording Cup, Jørn Jensen.

Han var i sin tid med til at starte fodboldturneringen, der hvert år runder skolernes sommerferie af.

- Vi har i år 140 hold, der deltager. Det ligger nogenlunde på samme niveau som tidligere år. Cuppen her er en vigtig indtægtskilde til den daglige drift af Bording IF, og det er derfor også vigtigt, at deltagerne får en god oplevelse, siger Jørn Jensen.

I løbet af de tre fodbolddage i Bording, sætter de mange unge deltagere deres præg på byen, og det samme gør de mange forældre, der rejser med for at følge deres drenge eller piger på grønsværen.


Frivilligheden halter

Mange har medbragt telte og campingvogne, hvilket betyder, at et stort grønt område ved hallen har været udlagt som campingplads.

- Humøret har trods det lidt kedelige vejr været helt i top. Vi har igen haft et godt korps med omkring 175 frivillige hjælpere for at få det hele til at lykkes, siger Jørn Jensen.

Og det med frivilligheden er måske en mest markante forskel fra i dag og så for 40 år siden.

- Dengang var det intet problem at få folk til at give et nap med. Det kniber meget mere i dag. De unge familier har så frygteligt travlt, og det går altså ud over et arrangement som XL-Bording Cup, hvor vi må arbejde hårdt for at skaffe tilstrækkeligt med hjælp, fortæller Jørn Jensen.

Man har tidligere været oppe på 300 hjælpere ved cuppen, så årets 175 frivillige har skullet løbe lidt stærkere for at nå alle de gøremål, som afviklingen af XL Bording Cup kræver.

Som nævnt deltog der i år 140 hold, og det blev til 356 kampe, inden vinderne i de enkelte rækker kunne kåres og få pokaler overrakt søndag eftermiddag. Sidste år deltog 180 hold i XL-Bording Cup.


Ordet er ditMere Bording