Tip os log ind
Traditionen tro inviterer Fonnesbæk Kirke til friluftsgudstjeneste den sidste søndag i august. Der sker på søndag den 25. august.
Foto: Privatfoto

Fonnesbæk Kirke inviterer til friluftsgudstjeneste

Der er bestilt tørvejr og markedsplads-stemning til på søndag
23. august 2019, 06.36

Kirke Sidste søndag i august er på søndag den 25. august og der er bestilt tørvejr og strålende solskin ved Fonnesbæk Kirke.

Traditionen tro flytter Fonnesbæk Y´s Mens Club stolene ud på forpladsen med udsigt over de nyanlagte blomsterbede og den blanke kirkegårdssø.

Spejderne binder et alter sammen af rafter og der bliver pyntet med georginer.

Ikast-Herning FDF Brassband blæser op til salmesang med skønne friluftstoner som indbyder til festlig fællessang.

Allerede ved ankomsten vil det summe af markedsstemning.

Der sælges popkorn, saftevand, får og duer og stemningen forventes at blive høj.

Deltagerne kan glæde sig til at få meget fornemt besøg.

Først kommer selveste "Moses" for at opmuntre gæsterne til at "elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke".

Derefter kommer selveste "Jesus". Men han er ikke i feststemning. Han er både skuffet og trist og græder over Jerusalem, som ikke kendte sin besøgelsestid.

Og da Jesus nærmer sig tempelpladsen bliver han vred. Den hyggelige og ivrige markedsstemning foran tempelindgangen passer ikke Jesus. Hans reaktion kan ikke beskrives her, den må man komme og opleve på søndag .

- Vi kan kun afsløre at det ikke går stille af sig, hverken for de handlende eller deres dyr, siger sognemedhjælper Tine Bøcher, der har taget de nye minikonfirmander under sine vinger

Til et sådant totalteater er der brug for både Jesu disciple, folkeskaren, de handlende, farisæerne og de skriftkloge. Det tager de næsten 60 helt nystartede mini-konfirmander sig af. De har lige en time at øve i, og så er de klar til at omdanne Fonnesbæk kirkes forplads anno 2019 til tempelpladsen i Jerusalem anno 33.

Kirkegængerne vil også kunne glæde sig til at høre mini-konfirmandernes sangstemme, når de skal lære hele menigheden at synge og danse en israelsk morgen- og aftenbøn.

Efter gudstjenesten inviterer Fonnesbæk kirkes aktivitetsudvalg alle til gratis kirkebålsbrunch med scrambled eggs, pølser og pandekager.


Ordet er ditMere Din kirke