Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:

For mange dør af uopmærksomhed

26. september 2016, 09.02

Trafik Der sker alt for mange trafikulykker på grund af uopmærksomme trafikanter. Nu vil Ikast-Brande Kommune med en aktuel kampagne minde flere om at køre bil, når de kører bil. Politiet varsler kontrol på vejene.

Få sekunders uopmærksomhed kan få store konsekvenser i trafikken. Hvis man lige kigger på mobilen, roder efter solbrillerne i handskerummet eller rækker en sut til barnet på bagsædet, så har man kørt mange meter i trafikken uden at se, hvad der sker på vejen.

Nu vil Ikast-Brande Kommune, Rådet for Sikker Trafik og Forsikring og Pension sætte fokus på problemet med uopmærksomme bilister.

Vejdirektoratets dødsulykkestatistik fra perioden 2010-2014 viser, at alene i Midt- og Vestjyllands Politikreds har 50 personer mistet livet i trafikken, fordi de selv eller andre var uopmærksomme.

- Det er vigtigt, at flere får fokus på at køre bil, når de kører bil. Når man kører i trafikken har man et stort ansvar over for sig selv, sin familie og andre trafikanter. Derfor advarer vi med denne kampagne om, at hvis man er uopmærksom i selv få sekunder, så kan det gå galt. Så det klare budskab herfra er, "Kør bil, når du kører bil", siger Henrik Engedahl, Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune.


Hvad laver du bag rattet?

På landsplan er der uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke. Undersøgelser viser, at i syv ud af ti tilfælde er det ting inde i bilen, der tager bilisternes opmærksomhed. Det er for eksempel når bilisten roder med mobilen, radioen, GPS'en eller noget helt fjerde, som fjerner blikket fra trafikken og hænderne fra rattet.

Samtidig med at Ikast-Brande Kommune opfordrer flere til at have fokus på trafikken, når de sidder bag rattet, så sætter politiet også ind med kontrol på vejene.

På Sikker Trafiks hjemmeside kan man se videoer, hvor politiet har filmet bilister, der læste papirer, taster på GPS eller er optaget af andre ting inde i bilen og ikke ser, hvor de kører: https://sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/uopmærksomhed/film-om-uopmærksomhed


Ordet er dit