Tip os log ind
Fra venstre er det formand for Foreningen Norden Ikast Birgit Østergaard og Aslaug Sæbø Bach.
Foto: Jacob Hove

Forening for nordisk samarbejde fejrer jubilæum

På lørdag fejrer Foreningen Norden Ikast sit 75-årsjubilæum på Ikast Bibliotek
29. marts 2019, 07.31

Ikast Der bliver både sang, traktement og underholdning, når Foreningen Norden Ikast på lørdag markerer, at det er 75 år siden, at lokalafdelingen af Foreningen Norden blev stiftet.

Den landsdækkende Foreningen Norden fejrer 100-årsjubilæum, mens der for lokalafdelingen i Ikast er tale om 75 år. Lokalafdelingen blev stiftet på en generalforsamling 21. april 1944. Det fortæller formand for lokalafdelingen Birgit Østergaard, der siger, at foreningens formål er at styrke og udvikle de nordiske folks samvirke.

- Vi skal stå sammen i Norden, siger Birgit Østergaard, der fortæller, at foreningen holder diverse arrangementer med Norden som omdrejningspunkt.

Tidligere har man holdt foredrag om »Fra Ikastdreng til malerikonservator i Norge«, »Færøerne - dit hjertes øer« og »skagensmalerne og deres kvindfolk«.

Aslaug Sæbø Bach er oprindeligt fra Stavanger og har været medlem af Foreningen Norden Ikast siden 1966.

- Vi synes, Norden er vigtig, siger hun.

- Europa er så stort et område, men i Norden er vi knyttet tættere sammen og er blandt andet forbundet gennem sproget, siger Aslaug Sæbø Bach.

Hun har tidligere holdt foredrag i foreningen om sin familie under krigen og holder også på lørdag et foredrag, hvor der kigges tilbage på årene, der er gået.

Underholdningen leveres af Familien Bødtker.

Familien består af Hanne, uddannet sanger, Sverre, som spiller trompet, 22-årige Sofie, som spiller violin, 20-årige Marius på euphonium, Johannes på 19 spiller klaver og 17-årige Håkon, som har været med i Herning Kirkes drengekor.

Jubilæet foregår på Ikast Bibliotek.


Ordet er ditMere Ikast