Tip os log ind
  • 1/: På kommunens regnskab man konstatere, at der er indkøbt en kasse LEGO-klodser. Dem brugte Mette Ladegaard, th, og Lone Jager Neldeberg til at designe opsatsen, hvor de seks vinderskulpturer nu står. I baggrunden de seks vinderdiplomer
    Foto: Jens Anton Nordestgaard
  • 1/:

Fornem hædersplads - baseret på LEGO-klodser

Det har været en udfordring at opstille de seks 1. pladser i erhvervsklima-konkurrencen
21. september 2016, 13.56

ERHVER Når man i løbet af syv år gør sig fortjent til seks førstepladser i Dansk Industri's kåring af erhvervsklimaet i landets kommuner - ja så kommer man på en udfordring af de helt store:

Hvordan skal man på Rådhuset i Ikast finde plads til de skulpturer, der følger med prisen?

Den udfordring valgte erhvervskonsulent Lone Jager Neldeberg og kommunikationskonsulent Mette Ladegaard at tage op.

- Der skulle laves et eller andet system med standere, hvor de halvtunge skulpturer kunne stå og præsentere sig godt, fortæller Lone Jager Neldeberg.

De to kvinder valgte at gå en utraditionel vej.

De købte en kasse LEGO-klodser og byggede modellen i 10 centimeters højde.

- Vi fik derefter en tømrer til at forstørre den ud fra vores model - og den er blevet til det, som den er i dag.

- Dengang - i 2013 - gjorde vi alene plads til fem skulpturer. Vi jokede dengang med, at der da skulle være plads til et par mere. Vi havde aldrig troet, at vi ville komme i pladsmangel. Men det gjorde vi i år. Nu er den udbygget med en ekstra stander. Hvis vi er så heldige at vinde til næste år igen, så skal vi til at have gang i LEGO-klodserne en gang mere, siger Lone Neldeberg.

Det er kunstneren Palle Mernild, der har skabt samtlige skulpturer. De ligner hinanden, men har dog små forskelligheder.

Da Dansk Industri indgik kontrakt med ham om at skabe disse skulpturer, havde de nok ikke regnet med, at de skulle havne samme sted seks gange.


Ordet er dit