Tip os log ind
I 15 år har unge kunnet få en golftræneruddannelse på ISI Idrætshøjskole i Ikast, og nu er aftalen forlænget, så PGD Denmark og Dansk Golf Union også bakker op om uddannelsen i tre år mere.
Foto: Flemming Larsen

Fortsat golftræneruddannelse i Ikast

Golftræner-uddannelsen på ISI Idrætshøjskole får tre år længere og en ny leder
10. september 2018, 18.42

ikast Støvet har knap lagt sig over golfbanen i Resenbro ved Silkeborg, hvor verdensstjerner i den forløbne weekende var samlet til at konkurrere i Made in Denmark, før ISI Idrætshøjskole i Ikast har endnu flere gode golfnyheder fra det midtjyske.

Igennem de seneste 15 år har man kunnet uddanne sig til golftræner på skolen, og ifølge en samarbejdsaftale mellem PGA Denmark, Dansk Golf Union og ISI fortsætter ordningen mindst tre år endnu. Det oplyser forstander Torben Østergaard i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, at der bliver lavet en rokade i ledelsen.

- Mats Björkmann har ønsket at stoppe som kursusleder på golftræneruddannelsen, men han fortsætter i stedet sin funktion på skolen som leder af Højskole & Golf Kurserne, og desuden vil han være linjeansvarlig på volleyball-linjen på ISI Idrætsefterskole, siger han.


15 år med trænere

For at blive optaget trænerkurset, der kvalificerer dig til at træne juniorer og begyndere, skal man være fyldt 18 år, og have bestået en ungdomsuddannelse. Man skal have et golfhandicap på højst fire for mænd og seks for kvinder, og dertil skal man have sikret sig en læreplads hos en PGA-træner.

Udover lærepladsen i klubben er der to skoleophold på ISI i Ikast i vinterperioden. Her får man undervisning i boldflugtslove, psykologi, pædagogik, coaching, træningsprincipper, anatomi, fysiologi, biomekanik, shopdrift, ledelse og selvfølgelig træning af alle slags spillere.

I fremtiden bliver det Thomas Poulsen, der kommer til at stå for ledelsen af uddannelsen. Han er bosat i Ikast, og er sideløbende blandt andet landstræner i DGU, samt linjeansvarlig på Golflinjen på ISI Idrætsefterskole.

Sesuden var han selv elev på den allerførste PGA Pro i Ikast. Han blev færdig i 2003.

ISI er det eneste sted i landet, hvor man kan få sig en PGA Pro. uddannelse, og forstander Torben Østergaard ser det som en manifestation af, at der findes et godt golfmiljø i Ikast, hvor landets mest kvalificerede trænere og talenter udspringer fra.

Uddannelsesaftalen følges i de kommende måneder op med etableringen af et af landets bedste og mest moderne Indoor Golf Centre, der med sine 1400 kvadratmeter bliver placeret i Sports Campus miljøet, som en unik facilitet for campusmiljøets mange golftalenter, men i lige så høj grad for kommunens borgere og udefrakommende, der har lyst til at slå et slag for golfen i Ikast.


Ordet er ditMere Ikast