Tip os log ind
  • 1/: Kristian Jensen fylder 80 år 19. april og fejrer den runde dag med en ti dage lang fodtur.
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Kristian Jensen har gennemført Caminoen i fuld længde og glæder sig til gåturen fra Skagen. Her har han kun gået nogle få meter efter dagens avis. Foto Laila Kempel
  • 1/: Kristian Jensen sørger dagligt for at få rørt sig og har blandt andet lavet sin egen balancebom i gårdspladsen.
    Foto: Laila Kempel

Frisk 80-årig på fodtur

Den pensionerede 'bondemand' Kristian Jensen fra Bording vil fejre rund fødselsdag med lang gåtur
25. marts 2019, 16.53

Bording Han har aldrig været bleg for at angribe udfordringerne på sin egen måde, men aldrig været i tvivl om, at man skal holde sig i form.

Hver dag laver han, som en anden Kaptajn Jespersen, sine helt egen gymnastiske øvelser på stuegulvet. For tyve år siden købte han et par in-liner rulleskøjter og rullede de lokale cykelstier tynde på fire hjul.

Men nu har han fået endnu en skør ide i forbindelse med sin kommende 80-årsfødselsdag.

Ti dage før dagen - 9. april - kører han og hustruen Hanne tidligt om morgenen mod Danmarks nordligste spids.

- Og det skal være helt ude på den alleryderste spids, jeg skal starte. Jeg vil så bruge de næste 10 dage på at gå til Pårup, hvor jeg vil give middag på kroen for dem, der har tilmeldt sig, siger Kristian Jensen med et underfundigt glimt i øjet.

Undervejs på den omkring 250 kilometer lange tur inviterer han alle, der har lyst til at gå med.

- Jeg forventer ikke, at der er nogen, der skal gå hele vejen. Men bare noget af turen. Min ene søn, svigerdatter og min datter har allerede meldt sig på banen til at gå med på noget at vejen. Jeg ved ikke helt noget om, hvornår og hvorlangt de er med. Eller om det er samtidig, siger den snart 80-årige.

Han kan godt lide at gå lange ture, og i forbindelse med, at han solgte sin ejendom på Møllebjergvej i Bording tog han beslutningen om, at et arbejdsliv med lange arbejdsdage på typisk 12 timer skulle erstattes med noget andet.

Han ville ud på en lang gåtur. I første omgang blev det til et par uger langs en del af den berømte pilgrimsrute i Spanien. Caminoen.

Han har forlængst gennemført hele turen i mindre etaper, men da hustruen Hanne også gik på pension besluttede de at tage den i et hug med start i Frankrig ved Pyrænæernes fod og gennem Spanien - helt ud til verdens ende Finisterre.

- Skagen er toppen af Danmark - og du kan ikke komme længere væk, og derfor har jeg valgt, at det er sådan, det skal være, forklarer Kristian Jensen, der ikke har nogen filosofiske bagtanker med sin vandretur

- Der bliver jeg dig svar skyldig. Jeg ved ikke, hvorfor jeg har fået den ide. Eller jo det ved jeg godt. Jeg så en dag et skilt, hvor der stod walk'n'talk og blev inspireret. Jeg har ingen planer om at skulle se noget bestemt - andet end det, jeg kommer forbi på min vej, forklarer han.

Og er der nogen, der vil gøre ham følgeskab på dele af vejen, så håber han da at få en snak undervejs

Kristian Jensens rute går fra Skagen mod Randers, og derfra vil han følge trækstien langs Gudenåen helt til Silkeborg og herfra til Pårup Kro, hvor fødselsdagen fejres med dagens middag.

Under hele turen vil hustruen Hanne og hendes veninde følge med fra sidelinjen og dagligt sørge for et sted at overnatte.

- Jeg har planlagt at skulle gå 20-25 kilometer hver dag, og det er også derfor, at jeg har beregnet 10 dage. Jeg går cirka fem kilometer i timen, så det erjo fire-fem timer hver dag, jeg og mine eventuelle følgere skal gå om dagen. Jeg er mere spændt på om mine knæ holder. Jeg er jo blevet ældre, siden jeg gik Caminoen. Men jeg har bestemt, at det ikke bliver et nederlag, hvis jeg ikke gennemføre, siger Kristian Jensen.Ordet er ditMere Navne