Tip os log ind
Opførelsen af en ny butik til lavprisbyggemarkedet Jem & Fix er sat i gang nær motorvejstilkørsel Ikast Ø. Når byggeriet står færdig til foråret, flytter Jem & Fix fra den nuværende placering på Thomas Poulsens Allé. Fra venstre ses direktør i udviklingsselskabet Projektas A/S, Preben Kristensen og udviklingschef i Jem & Fix A/S, Kell Fogh. I midten står borgmester i Ikast-Brande Kommune Ib Lauritsen (V). I højre side af billedet ses Karsten Larsen og Mads Hyldal, der begge er fra totalentreprenøren Hansen og Larsen A/S.
Foto: Henrik Ole Jensen

Første spadestik til ny butik ved motorvejsafkørslen Ikast Ø

Jem & Fix er vokset ud af rammerne på Thomas Poulsens Allé i Ikast og flytter derfor til det nye erhvervsområde ved motorvejstilkørsel Ikast Øst
03. september 2019, 14.30

Ikast Med flere spadestik og lige så mange smil til fotografen blev der mandag eftermiddag taget hul på byggeriet af en ny og lidt større Jem & Fix i Ikast.

Stedet er det nye butiks- og erhvervsområde ved La Cours Vej, som også kommer til at rumme en McDonald's, en Go'on tankstation samt et område til lastbilparkering.

- Det her er hoveddøren til Ikast, sagde direktør i udviklingsselskabet Projektas A/S, Preben Kristensen, som står for at opføre det nye lavprisbyggemarked, der skal stå færdigt 1. marts.


Erfarne og lokale byggefolk

Den danske kæde Jem & Fix blev grundlagt i 1986 og har i dag 1700 medarbejdere fordelt på 121 butikker.

21 af disse butikker er opført af Projektas A/S fra Herning.

Byggefirmaet Hansen og Larsen A/S fra Skjern er hyret som totalentreprenør ved opførelsen af det nye byggemarked på La Cours Vej, og firmaet kender Projektas A/S fra et 19 år langt makkerskab.

- Vi er glade for at kunne forsætte vores gode samarbejde, og vi får ikke langt på arbejde, for lige nu er vi i gang med den nye Fakta på Grønlandsgade her i Ikast, fortalte medindehaver Karsten Larsen.


Ikast er ikke stor nok til to

Man skal op i en størrelse som Randers, Esbjerg og Kolding, før man kan have to adresser med Jem & Fix.

Det betyder et farvel til den nuværende placering på Thomas Poulsens Allé 2-8 og naboskabet til Løvbjerg.

- Vi er glade for at ligge der, det er en fin placering og vi har et godt forhold til udlejeren. Men vi er presset på udvidelsesmuligheder, og vi er presset på aflæsning af varer, så vi har behov for at bygge nyt, forklarer Kell Fogh, der er udviklingschef for Jem & Fix A/S.

De nye rammer ved motorvejen bliver på 1000 kvadratmeter butik og 700 kvadratmeter varegård, hvilket svarer til de nuværende forhold.

Som noget nyt bygges også en lukket oplagsgård på 300 kvadratmeter, der blandt andet skal rumme brugte paller, affaldscontainere og andre nødvendigheder, som helst skal gemmes lidt af vejen.


En landsdækkende tendens

Byggegrunden er på 7756 kvadratmeter, så der bliver endnu bedre parkeringsmuligheder og god tilgængelighed for biler med trailer.

Adresseflytningen i Ikast er en del af en landsdækkende tendens, hvor kernepunkterne er bedre trafikafvikling for både personbiler og lastbiler, mere plads til varer og en stor synlighed ved indfaldsveje.

- I de senere år har vi flyttet en del af vores butikker ud fra bymidter, siger Kell Fogh og nævner Grenå og Sønderborg som et par eksempler.


Danmarks bedste kommune

Da de officielle spadestik var taget, var der ros fra Preben Kristensen til Ikast-Brande Kommune.

- Vi har tidligere bygget Aldi i Brande og Fakta i Bording, og nu står vi her med et endnu nyt projekt. Vi vil gerne sige tak til Ikast-Brande for et fantastisk samarbejde. Hver eneste gang har I ydet en service, som er med til at bekræfte jeres status som Danmarks bedste erhvervskommune, sagde Projektas-direktøren og gav ordet til Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V), der sagde:

- I bund og grund handler det bare om ikke at vælge en alt for snørklet vej til mål. Vi lægger os altid i selen og får tingene til at lykkes.


Ordet er ditMere Ikast