Tip os log ind
Der var mange gæster, da Galleriet åbnede udstilingen med Niels Corfitzen.
Foto: Tom Laursen

Galleriet rykker til ART efter kæmpe succes

Jørgen Østergaard medvirker med blandt andet Niels Corfitzen, der solgte ud i galleriet efter to timer
24. januar 2018, 17.28

IKAST Galleriet Jørgen Østergaard i Ikast, der fornylig havde fernisering på årets første udstilling, rykker midlertidigt teltpælene op og rykker ind i MCH Herning Kongrescenter i dagene 26.-28. januar, hvor der er kunstmesse.

Art Herning gennemføres for 21. år i træk, og Jørgen Østergaard vil på sin stand være repræsenteret med 11 kunstnere.

En af dem trækker dog nok speciel opmærksomhed.

Det er maleren Niels Corfitzen, som netop nu udstiller i Galleriet.

Og hvilken udstilling fristes man til at sige. Mediehusets kunstekspert, journalist Kim Kristensen, kunne fra besøget på ferniseringen fornylig skrive dagen efter, at Corfitzens malerier - dem alle - blev solgt på under to timer.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har solgt alt det af ham, som vi havde på lager også, sagde Jørgen Østergaard efterfølgende til Folkebladet.

Udstillingen, der hedder »Open your Eyes«, er derfor gået over i historien, fordi de røde mærkater - som viser at et maleri er solgt - ret hurtig kom på væggene, efterhånden som de mange ferniseringsgæster - med tegnebogen i orden - gik rundt på udstillingen.

Jørgen Østergaard har i otte år arbejdet med Corfitzen, der bor i Brønshøj og har atelier i Herlev.

- Han er et kæmpe talent. Den store efterspørgsel efter hans malerier hænger sammen med, at han har en fantastisk teknik, forklarede Jørgen Østergaard til avisen.

Og nu kan man altså opleve Corfitzens efterspurgte kunst på Galleriets stand på Art Herning.

Ud over ham har Jørgen Østergaard følgende kunstnere med på messen: Martin Fasting, Charles Fazzino, Cecilie Westh, Sussi Trampedach, Lisa Lach-Nielsen, Ken Denning, Ann-Lisbeth Sanvig, Lene Winther, Lene Regius og Per Weiss.

Udstillingen i Galleriet kan i øvrigt ses frem til og med 18. februar.


Ordet er ditMere Kultur