Tip os log ind
  • 1/: Ole Jensen kan i dag fejre 60 års jubilælum hos Aage Andersen og Sønner i Ikast og har ikke tænkt sig at gå på pension. Hvorfor skulle jeg dog det, siger den 74-årige bordinggenser.
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Ole Jensen 60-årsjubilaren Ole Jensen elsker at gå på arbejde og har trods sine 74 år ingen planer om at gå på pension.
    Foto: Laila Kempel

Gik på pension om fredagen - men mødte op igen mandag morgen

Ole Jensen fra Bording kan den 1. maj fejre 60 års jubilæum hos Aage Andersen i Ikast
01. maj 2019, 13.10

JUBILÆUM Han var bare 14 år og gik i storeklasse to dage om ugen i Christianshede Skole, og var glad da han kom hjem til sin mor og fortalte, at han fortsat havde arbejde hos en af de lokale landmænd i alt fald i det kommende halve år.

Men nej, sagde hun. Ole Jensen skulle i lære som blikkenslager og lærepladsen stod klar til den unge knægt 1. maj 1959.

Og sådan blev det.

I dag, 60 år efter, har nu 74-årige Ole Jensen, Bording, ikke fortrudt et sekund.

Faktisk forsøgte han at gå på pension for 14 år siden. Men det holdt kun weekenden over. For efter afskedsreceptionen om fredagen, var han første mand på arbejde mandag morgen.

I dag kan han således fejre noget så ekstraordinært som 60-årsjubilæum.

Godt nok var der et års tid, hvor han var udlånt til Tranbjerg Varmeværk, men hjemme var nu bedst, og straks var han tilbage i vante rammer i Ikast


Ingen middagslur

Ole Jensen er en beskeden mand, der hver morgen føler sig privilegeret, når konen klokken 05.15 står op og brygger morgenkaffen og smører madpakken til sin mand gennem mere end 50 år.

Og sådan skal det helst blive ved med at være. Han står tidligt op, men går således også tidligt i seng for det med middagssøvn, når han holder fyraften ved 14-tiden, det er han ikke gammel nok til.

Ole Jensen forstår ikke, at nutidens unge går i en stor bue udenom håndværkeruddannelserne og har selv aldrig fortrudt sit valg, og han kan slet ikke få stoppet igen.

Ifølge hans chef - som i øvrigt er den tredje generation, som Ole Jensen arbejder under, Poul Andersen - kan han noget, som de færreste kan i dag. Han kan svejsebrænde

En disciplin som kun sjældent bruges i dag, da plastrør forlængst er indført, når der lægges varme ind i husene.

Fjernvarmerør var og er en af Ole Jensens specialer. Og derfor er han også en mand, der bliver svær at undvære.


Håndboldfan

Når Ole Jensen ikke går på arbejder, så er han en inkarneret håndboldfan, specielt hvis kampene transmiteres inden klokken 20, hvor han ofte er gået til køjs. Og hvis barnebarnet Sebastian løber på banen, så er han ekstra opmærksom.

Men han er også glad for at gå og rode med både gamle biler og gamle knallerter, og jubilæumsgaven fra firmaet er såmænd også en ældre knallert - en Velo Solex - der nok skal komme i kærlige hænder.

Hvornår Ole Jensen har tænkt sig at gå på pension igen, kan han ikke svare på.

- Det gør jeg forhåbentlig aldrig. Jeg har det godt med at stå tidligt op og passe mit arbejde. Jeg har en god chef og gode kolleger, og så længe jeg er rask, såååå....siger Ole Jensen og tager lidt snus, inden han afslutter seancen for at få sig en mellemmad og fortsætte dagens opgaver.


Ordet er ditMere Navne