Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/: Peder Lau Rahbek-Engmarksgaard, 5. klasse, Blåhøj Skole.
  • 1/: Clara Frydensbjerg Klausen, 5. klasse, Dalgasskole.
  • 1/: Skolechef Thomas Garsdal er glad for, at projektet gøær det nemt at komme i gang mded bevægelse.

Glæde på skoleskemaet

Apollo Rejser og Bestseller støtter projekt om skoleglæde i Ikast-Brande Kommune
29. august 2019, 16.34

Ikast-Brande Mental trivsel og bevægelse skal på skoleskemaet. Det har projektet skoleglæde.nu haft fokus på siden 2016, og igen i 2018 har der været et boom i antallet af nye deltagende skoler, der har villet sætte mental trivsel, bevægelse og fællesskab på skoleskemaet gennem dette private initiativ.

I år deltager en lang række skoler fra Ikast-Brande Kommune igen i projektet, der kører for andet år i kommunen.

Apollo Rejser støtter projektet i hele landet og har gjort det siden 2015, mens Bestseller støtter lokalt i Ikast-Brande Kommune over en 3-årig periode.


Campus

For nyligt lagde Bestseller så lokaler til, da elever fra blandt andet Blåhøj Skole og Dalgasskole var samlet ved koncernens campus i Brande.

Henrik Leth, som er initiativtageren til Skoleglæde.nu, fortæller om projektet, at skolerne gerne vil tilbyde mere motion, bevægelse og mental sundhed, men det er svært for lærerne at finde en løsning til at komme i gang.

Denne dag i Brande løber Henrik Leth rundt og viser eleverne forskellige øvelser. Og eleverne følger trop.

- Flere elever bliver nervøse og føler, at skolen presser dem. Jeg vil styrke dem på et personligt plan, give dem mental sundhed og gøre dem klar til at træde frem på scenen.

Det foregår blandt ved, at eleverne lærer nogle øvelser, som de så skal lære videre til de yngre elever.

- De store får ansvar for at skabe trivsel og træning for de små.

Som en væsentlig del af projektet er hjemmesiden og et digitalt læringsprogram.


En god dag

Peder Lau Rahbek-Engmarksgaard går i 5. klasse på Blåhøj Skole.

Han er en af de elever, som denne dag er ved Bestsellers campus for at deltage i skoleglæde-projektet.

- Vi har hørt om hjemmesiden, og så har vi lavet opvarmning med boksetræning. Vi har lavet forskellige øvelser og lavet noget om fællesskab. Vi har været sammen med nogle fra Præstelundskolen, og det var sjovt at arbejde sammen med dem. Og så har vi lært, at vi kan sige til vores lærer, hvis vi vil ud at træne.

Clara Frydensbjerg Klausen går i 5. klasse på Dalgasskole, og hun var sammen med sine klassekammerater også med til skoleglæde-dagen.

- Det har været sjovt, fordi vi har lavet noget sammen med dem fra Blåhøj. Vi har lært, at vi skal lave noget med dem fra de mindre klasser, vi kan tage nogle fra 1. klasse med ud og være aktive. Det er sjovt at få bevægelse ind i skoletiden og få rørt sig, når man har siddet ned hele dagen. Det er godt at snakke med nye, og det hjælper, når vi skal slåes sammen med Blåhøj og Præstelund i 7. klasse.


Hurtigt at hente ind

Skolechef i Ikast-Brande Kommune Thomas Garsdal var med i Brande for at opleve Skoleglæde.nu.

- Vi har lavet en tre-årig kontrakt, og det er et godt projekt, for der sker noget, når vi bevæger os. Vi bryder barrierer ned og eleverne bliver mere undervisningsparate.

Thomas Garsdal fremhæver blandt andet, at projektet er lavet sådan, at det nemt kan hente ind i undervisning.

- Det kan lynhurtigt sættes i gang, og eleverne kan også sætte det i gang. Det er andet år, vi kører det, og vi fik mange gode tilbagemeldinger fra sidste år.


Skoleglæde.nu

Skoleglæde.nu blev i 2016 lanceret i et samarbejde mellem Henrik Leth og rejsearrangøren Apollo. I 2018 tog indsatsen for alvor taget fart, og i alt 2.000 elever fra folkeskolens udskoling har således haft mental sundhed, trivsel og bevægelse på skoleskemaet i løbet af året, der gik. Indsatsen for at skabe skoleglæde fortsætter i 2019 og vil bl.a. i højere grad også henvende sig til lærerstuderende, som kan tage skoleglæde-metoderne med sig ud i klasseværelset, samt til de voksne elever. Særligt Ikast-Brande kommune har, med støtte fra Bestseller og Apollo, sat skoleglæde og mental trivsel på skoleskemaet i det forgangne år.

Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune