Tip os log ind
  • 1/:
  • 1/:

Gludsted går helt på tværs

Landsbyen kommer til at summe af liv på Kulturnatten
10. oktober 2016, 20.25

GLUDSTED I landsbyen Gludsted er de efterhånden specialister i kultur. De har, for andet år træk, gang i et stort arrangement som udspringer af Ikast-Brande kommunes kulturnat-initiativ. Sidste år var temaet "Det Uventede" og denne gang hedder temaet "På Tværs". Hvad der er, eller skal være "På Tværs", er op til fri fortolkning.

Man har i arbejdsgruppen omkring Kulturnat Gludsted gjort sig mange tanker om hvordan man kunne ramme temaet: Samarbejde på tværs, eller et andet sted på tværs eller oplevelser, der simpelthen kunne række på tværs - rent mentalt.

En af de ideer, der meget hurtigt blev arbejdet videre med, var at prøve at udnytte den smukt beliggende, gamle, ubrugte DLG-bygning, i daglig tale kaldet "Møllen". Dette lykkedes i en sådan grad, at den store koncertdel omkring kulturnatten i byen, bliver afholdt der.

Praktisk talt er det lykkedes arbejdsgruppen, at skabe endnu en kulturnat i Gludsted, der rager "På Tværs" gennem byrummet, med et tidligt og et sent arrangement, adskilt af et fakkeltog fra det lille parkareal ved kirken og op til selve "Møllen".

- Selv om vi er en lille landsby, så har vi efterhånden bevist, at vi med det kulturelle, kan noget ud over det sædvanlige, siger Carsten Gjerløv, som er én af tovholderne omkring kulturnatten i Gludsted.

- Vi ønsker at overraske os selv og besøgende udefra med kunst- og kulturoplevelser som giver det hele en lille smule mere mening, tilføjer han.

Carsten Gjerløv er også på syvende år med som frivillig i koordinationsgruppen omkring "The International Art Workshop" i Gludsted, så han ved hvad han taler om.

Et kulturnat-arrangement af den størrelse, som den lille by huser, gøres ikke uden hjælp og godt samarbejde fra mange frivillige. Både kommunens kulturnat-initiativ og Landsbyforeningen i Gludsted har velvilligt støttet arrangementet med økonomiske midler. Flere af organisationerne og virksomhederne omkring byen, så som Gludsted Kirke, Friskolen, Gludsted friskoles Venner, Købmandsgården og den lokale økologiske landmand, er desuden direkte med til at stå for flere af de forskellige begivenheder der sker i løbet af aftenen.

Det foregår på fredag fra kl. 16-24. Programmet, samt et oversigtskort over arrangementet kan findes og downloades direkte på hjemmesiden: http://kulturnatgludsted.wixsite.com/kulturnatgludsted


Ordet er dit