Tip os log ind
  • 1/: ISI's første forstander, Ib Møller Pedersen (th), her ved afskedsreceptionen for 10 år siden.
    Foto: Isi
  • 1/:

Golf blev et guldæg

Ib Møller Pedersen og Eskild Thygesen fik hole-in-one, da de satsede på golf til sommerkurserne på ISI
11. januar 2019, 15.09

Sommerkurser Der verserer en fortælling om, at tidligere forstander på ISI, Ib Møller Pedersen og den første bestyrelsesformand Eskild Thygesen gik på golfbanen, da de kom op med idéen om, at udbyde golf som sommerkurser på ISI, men sandheden er en lidt anden, erkender Ib Møller Pedersen.

- Det var nok mere en strategisk beslutning, der blev taget ved et skrivebord. Tullamore Golfklub kunne godt bruge medlemmer, vi manglede aktiviteter til sommerens højskoleophold, og vi synes, at golf ville være oplagt, da Tullamore Golfbane lå lige ved siden af, siger han og fortæller, at successen kom bag på dem begge.

Alle pladser blev revet væk, og allerede året efter blev golf sat på skemaet i samtlige højskoleuger. Ib Møller Pedersen og Eskild Thygesen havde ramt plet, men der skulle arbejdes hårdt for at imødekomme den store efterspørgsel. For på det tidspunkt var det svært at finde PGA pro-trænere nok.


Scorekort?

- Det var en kæmpe udfordring for os. Vi søgte i klubber over det meste af Jylland, og vi hentede dem alle steder fra. Med tiden lykkedes det os at lave nogle kombinationsstillinger, hvor trænerne arbejdede rigtigt meget om sommeren og så havde lidt færre timer på skolen resten af året. Det gjorde det mere attraktivt at undervise hos os, siger Ib Møller Pedersen.

På det tidspunkt blev PGA golftrænerne uddannet i Aalborg, og det lykkedes også ISI at få et samarbejde i det nordlige, så der kunne kommer trænere til Ikast.

Ib Møller Pedersen morer sig dog over, hvor lidt skolen og dens personale på det tidspunkt var gearet til den store interesse for golf.

For det første år i golfens tegn var det ganske almindeligt læreruddannede lærere, der var på skolen. De havde ikke indsigt i den nye sport, der var kommet til byen.

- En ældre herre, der var på golfkursus, spurgte en af de kvindelige lærere, om hun havde et scorekort. Hvad? måtte hun svare tilbage, og han gentog, at skolen da måtte have nogle scorekort? »Nej, den slags bruger vi bestemt ikke her på stedet, men jeg vil da gerne danse med dig senere«, svarede den kvindelige lærer.

Ib Møller Pedersen morer sig stadig over historien, men senere blev skolens personale også opdateret på scorekort og alt andet, der har med golf at gøre.

- Vi ramte lige ind i den interesse for golf, der strømmede ind over landet, og golf blev meget, meget stort for os, siger den tidligere forstander.


Ordet er ditMere Ikast